Guvernul își asumă răspunderea pe Legea educației
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
REZULTATE TITULARIZARE 2018 edu.ro Hunedoara NOTE titularizare 2018.
REZULTATE TITULARIZARE 2018 edu.ro Hunedoara NOTE titularizare 2018.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au stabilit că Guvernul își va asuma răspunderea, pe Legea educației, pe data de 28 octombrie.

Conducerea Parlamentului a decis ca până luni, 25 octombrie, să fie depuse amendamentele la proiectul pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea.

Asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei va avea loc în data de 28 octombrie, la ora 10.00, în şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru Legea educaţiei, iar miercuri a depus proiectul la Parlament. Premierul Emil Boc a precizat că Executivul va promova forma legii adoptată de Camera Deputaţilor, dar că îşi manifestă disponibilitatea de a analiza toate amendamentele depuse de către parlamentari.

Şeful Guvernului a susţinut că a apelat la "procedura tăioasă" a angajării răspunderii în condiţiile în care proiectul Legii educaţiei este blocat în Parlament şi orice tergiversare a adoptării nu este benefică modernizării sistemului educaţional.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel