Guvernul face schimbări în administrația publică centrală
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Guvernul a stabilit în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă, măsuri de reorganizare şi eficientizare a activităţii unor structuri ale administraţiei publice centrale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Centrul de Conferinţe şi Centrul Naţional de Pregătire în Statistică fuzionează prin absorbţia de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Posturile şi personalul Centrului de Conferinţe şi Centrului Naţional de Pregătire în Statistică sunt preluate de către INS, iar salarizarea personalului contractual preluat se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din cadrul INS.

Ordonanţa mai propune şi unele măsuri de eficientizare a două structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Astfel, una din măsuri stabileşte că 'ministrul Afacerilor Interne va putea numi directorii adjuncţi care să-l ajute în exercitarea actului managerial pe directorul general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, respectiv pe directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor'.

'Măsura a fost necesară întrucât atribuţiile şi competenţele celor două direcţii au fost extinse de-a lungul timpului prin modificări şi completări ale actelor normative specifice', explică Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel