Guvernul egiptean a pierdut controlul asupra centrului capitalei Cairo. Armata a fost trimisă pe străzi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cairo-protest
cairo-protest
Centrul capitalei Cairo, Egipt, a fost ocupat de protestatari care cer demisia preşedintelui Hosni Mubarak, transmite canalul de televiziune Al-Jazeera. Armata a fost trimisă pe străzi.

În pofida restricţiilor de circulaţie, instituite de autorităţi, numeroşi manifestanţi egipteni se află în continuare în stradă. Forţele guvernamentale au pierdut controlul asupra centrului oraşului şi niciun poliţist în uniformă nu mai poate fi văzut pe străzile centrale ale capitalei, potrivit relatării Al Jazeera. La Cairo şi periferiile oraşului s-au înregistrat numeroase incendieri, între care şi sediul Partidului Democrat Naţional (de guvernământ). Cu câteva ore în urmă, la Cairo au fost comasate trupe speciale şi blindate.

După cum transmite BBC Online, protestatarii au încercat să intre în holul unui hotel din Cairo, dar personalul le-a opus rezistenţă. Nu este exclus ca printre clienţii hotelului să se afle şi cetăţeni străini. Potrivit unor informaţii încă neconfirmate, autorităţile egiptene ar fi pierdut complet controlul la Alexandria şi Suez, aflate în mâinile protestatarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel