Guvernul din Europa care va permite utilizarea torțelor și a altor materiale pirotehnice pe stadioane. Ultrașii vor fi în delir - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Captură video Twitter David Aiello
Captură video Twitter David Aiello
Guvernul din Franța vrea să permită utilizarea torțelor și a altor materiale pirotehnice pe stadioane, într-un program-pilot experimental, pe o durată de 3 ani.

Decizia va putea fi transpusă în realitate cu mențiunea că stadioanele pe care vor fi folosite torțele trebuie să fie descoperite. Decretul a fost publicat pe data de 29 martie.

Între timp, au apărut mai multe reacții, unele pozitive, iar altele negative. A reacționat și antrenorul lui Rennes, Bruno Genesio.

'Mie chiar îmi plac torțele. Se creează o atmosferă, avem nevoie de așa ceva în fotbal, cu suporteri, steaguri, lumini și materiale pirotehnice', a declarat Bruno Genesio, scrie publicația Ouest-France.

De altfel, Genesio a fost protagonistul unui moment inedit, pe vremea când o antrena pe Lyon. Antrenorul a aprins chiar el o torță la aniversarea grupării de ultrași Bad Gomes, cea mai cunoscută facțiune a fanilor echipei Lyon.

'Președintele mi-a permis să o fac', a zis Genesio.

Prin această măsură, obiectivul Guvernului Franței este acela de a 'eradica utilizarea materialelor pirotehnice ilegale și nesigure în lumea sportului, pe stadioane'. Utilizarea lor ar urma să aibă loc 'în zone speciale, controlate și sigure'.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel