Guvernul de la Sofia nu va furniza arme Ucrainei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, s-a întâlnit cu militari din SUA şi din alte state NATO staţionaţi în Bulgaria. Guvernul de la Sofia a anunţat că nu va oferi armament Ucrainei.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a afirmat că este necesară consolidarea „încrederii" între armatele statelor membre NATO.

„Încrederea nu se construieşte în ultimul moment, sunt necesare eforturi zilnice. Din ceea ce am aflat, exact acest lucru îl faceţi, construiţi încredere între aliaţi, vă cunoaşteţi mai bine, este extraordinar", a afirmat Lloyd Austin, potrivit CNN, în cursul vizitei la o bază din Bulgaria în care sunt militari din SUA şi din alte naţiuni membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

În acelaşi timp, premierul bulgar, Kiril Petkov, a anunţat că Bulgaria nu se va implica în conflictul militar din Ucraina şi nu va furniza armament armatei ucrainene. Bulgaria va continua să ofere asistenţă umanitară Ucrainei. Premierul Kiril Petkov se va întâlni sâmbătă, la Sofia, cu secretarul american al Apărării.

Citește și / Lituania, Letonia şi Estonia expulzează zece diplomaţi ruşi prin acţiuni coordonate

Lituania, Letonia şi Estonia au anunţat, vineri seară, decizii de expulzare a zece diplomaţi ruşi, din cauza unor activităţi incompatibile cu atribuţiile oficiale, în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia, din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Ministerul lituanian de Externe a anunţat că expulzează patru diplomaţi ruşi. „Serviciile speciale ruse sunt implicate activ în planificarea şi derularea invaziei militare în Ucraina, ameninţând nu doar securitatea Ucrainei, ci şi pe cea a Lituaniei", a comunicat Ministerul de Externe de la Vilnius, citat de CNN.

Edgars Rinkēvics, ministrul leton de Externe, a anunţat expulzarea a trei diplomaţi ruşi, „într-o acţiune coordonată cu Lituania şi Estonia". „Actualele activităţi ale unor persoane care au statut diplomatic sunt incompatibile cu acest statut şi generează efecte negative asupra Republicii Letonia", a argumentat Ministerul leton de Externe.

La rândul său, Ministerul de Externe din Estonia a anunţat expulzarea a trei diplomaţi ruşi implicaţi în „acţiuni de subminare a securităţii ţării”, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel