Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Guvernul de după război

Autor: Bogdan Chirieac | Categorie: Stiri
WhatsApp

Principala sarcină a guvernului Grindeanu, în 2017, e să oprească războiul româno-român și să înceapă oblojirea rănilor. Probabil, ca niciodată în istorie, România are mare nevoie acum de politicieni înțelepți. 

Alegeri prezidentiale 2024

România are probleme uriașe de subdezvoltare. Campania anticorupție, declanşată într-un moment când lucrurile nu mai puteau continua în felul în care erau, a avut și părți negative evidente. Atunci când sute de parlamentari, zeci de miniștri, vreo trei prim-miniștri, doi prim-miniștri interimari și majoritatea firmelor mari românești au trecut pe la Procuratură sau Instanțe nu se mai poate spune că România a avut o problemă de corupție, ci una de societate. Nu trebuie să uimească faptul că administrația s-a gripat complet, că s-a prăbușit capitalul românesc cu toate consecințele sociale și chiar de securitate națională inerente. O țară ajunsă într-un asemenea stadiu arată ca și cum ar urma să fie ruptă în provinciile sale istorice.

Șansa uriașă a României rămân legăturile cu Statele Unite şi Europa. În special cei 4 milioane de români la muncă în Europa constituie astăzi cea mai puternică legătură a țării cu Vestul. România de după 2004 nu a mai avut, cu câteva excepții, politicieni care să spună ceva Vestului. Diplomația românească e vetustă, neadaptată momentului actual. Cu un Guvern înțelept, cu un Parlament echilibrat, România își poate reveni. Pentru asta, la 8 dimineața, știrea nu mai trebuie să fie arestarea zilei, ci inaugurarea unui pod, a unui tunel, a unui zgârâie-nori, a unei șosele, un investitor român care trece bariera cifrei de afaceri de 10 milioane de euro sau de 500 de angajați.

Nu sunt prea optimist, după ce am văzut lupta oarbă între președinte și PSD. Efortul României de trecere la un alt nivel - nici înainte nu era în regulă cu Bechtel, Microsoft sau ANRP - se poate face doar dacă toate forțele politice trag în aceeași direcție, așa cum s-a întâmplat când România a fost admisă în NATO și UE. Ne vom lămuri în maximum 3 luni dacă România, cum o știm astăzi, va apuca să serbeze Centenarul Marii Uniri la 21 Decembrie 2018. Slăbiciunea cumplită a României e pândită la granițe de dușmani puternici, care nu vor lasă să le scape prilejul așteptat vreme de 100 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel