Guvernul chinez monitorizează postările despre coronavirus. Cetățenii, luați la rost pentru nimic
Guvernul chinez vânează persoane care distribuie informații „negative" despre coronavirus.
Guvernul chinez vânează persoane care distribuie informații „negative" despre coronavirus, pe platforme precum Twitter și WeChat, conform The Verge. Ținerea sub control a protestelor și dizidenților nu este un concept nou în China, dar cei care au distribuit informații despre virusul cu originea în Wuhan au povestit întâmplări neplăcute.
Coronavirusul a devenit un subiect de dispută în China, iar protestele online iau amploare, generând reacții nervoase care sunt șterse mai apoi de pe platforme. Hashtag-ul „Vreau libertate de exprimare" s-a răspândit pe rețeaua de socializare Weibo după moartea unui activist, două milioane de postări fiind șterse a doua zi.
Metode neconvenționale
Vice a transmis că măsurile se concentrează pe postări individuale și chiar blânde despre coronavirus, în loc să se focalizeze pe mișcările de masă. Un chinez care era plecat în vacanță în California a mărturisit că a încercat să trimită informații legate de coronavirus familiei sale, prin We Chat. El a spus că guvernul chinez i-a pus pe prietenii din China să-l întrebe pe unde se află în SUA și a primit o avertizare că cineva din Shanghai a încercat să-i acceseze contul de WeChat.
Un alt bărbat din China a spus că oficialii i-au vizitat reședința din Dongguan, după ce a răspuns la un mesaj pe Twitter care era critic despre modul în care guvernul s-a ocupat de răspândirea virusului. Vizitatorii i-au spus că mesajul său a fost un atac la adresa guvernului chinez, i-au confiscat telefonul și l-au forțat să semneze o declarație cum că nu ar mai repeta așa-zisa „amenințare".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News