Data actualizării:
Data publicării:

Guvernul britanic cheamă Armata în campania de vaccinare. 500.000 de doze pe zi, pentru a lupta împotriva Omicron

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut apel la Armată pentru a interveni în campania de vaccinare. 

Scopul este creşterea numărului de vaccinări zilnice de la 340.000 la 500.000, pentru a preîntâmpina tulpina Omicron a coronavirusului. Toţi adulţii peste vârsta de 18 ani se pot vaccina cu a treia doză în Marea Britanie, şi nici nu mai trebuie să aştepte 180 de zile de la doza de rapel. Timpul a fost redus la doar trei luni de zile. 

VEZI ŞI Apel la calm în fața noii tulpini Omicron. OMS, solicitare către statele membre

Până la această decizie, 17,9 milioane de persoane au primit doza booster, dintr-un total de 25,3 milioane de britanici vaccinaţi. Schimbarea privind perioada de la rapel până la booster va face ca alţi 20 de milioane de britanici să fie eligibili pentru doza booster până la Crăciun. 

În ritmul actual, de 340.000 de vaccinuri administrate pe zi, va dura aproximativ trei luni pentru atingerea ţintelor de vaccinare, scrie Daily Mail. 

"Ştiu că oamenii se vor gândi că vor trebui să vină iar în număr mare la vaccinare. Şi răspunsul este da, trebuie. Vom investi toate resursele noastre în asta. Toată lumea vede situaţia în care suntem şi progresul uriaş pe care l-am avut în faţa variantei delta. Acum avem aceste întrebări privind varianta Omicron. Nu ştim ce poate face, dar ştim că doza booster ne oferă protecţie. Este crucial pentru toată lumea să vină să facă a treia doză de vaccin", a declarat Boris Johnson. 

Nu se introduc noi restricţii momentan 

 

"Nu vedem la acest moment o nevoie pentru noi restricţii, nu vedem de ce ar trebui să schimbăm modul în care oamenii trăiesc", a mai spus premierul britanic. 

Cu toate astea, cercetătorii britanici spun că tulpina Omicron ar putea fi de mare ajutor pentru grăbirea finalului pandemiei, pentru că provoacă doar simptome uşoare până acum. 

Profesorul Karl Lauterbach, epidemiolog german şi favorit pentru a fi următorul ministru al Sănătăţii din Germania, spune că varianta Omicron ar putea fi "un cadou de Crăciun" şi că ar putea chiar să grăbească sfârşitul pandemiei. Totul după ce medicii din Africa de Sud au spus că cele mai frecvente simptome prezentate de cei infectaţi sunt dureri de cap şi stări de oboseală, dar şi că niciunul dintre cei infectaţi nu a avut nevoie de internare şi nici nu a murit. 

Germanul sugerează că virusul a suferit atât de multe mutaţii încât s-a optimizat pentru a fi mai contagios, dar mai puţin letal, urmând aceeaşi linie evoluţionistă a altor virusuri respiratorii. 

VEZI ŞI Tulpina Omicron, cadou de Crăciun şi sfârşitul pandemiei. Când vor şti specialiştii dacă e mai puţin severă decât Delta

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel