Guvernul a decis: aproape 8.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi. Absolvenţii promoţiei 2011 stau pe tuşă până la 1 ianuarie 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
disponibilizari_politisti
disponibilizari_politisti

Guvernul a adoptat,joi,  în şedinţa de joi OUG privind stabilirea unor măsuri privind încadrarea alocată cheltuielilor de personal din MAI pe anul 2011. Actul normativ prevede acordarea ajutorului pentru poliţiştii şi cadrele militare care încetează raporturile de muncă cu MAI, sau trec în rezervă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Potrivit dispoziţiilor, dacă persoanele în cauză sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate (50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani, 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 şi 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul funcţiei de bază , la vechime efectivă de peste 15 ani), potrivit unui comunicat MAI.

OUG prevede exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare pentru poliţiştii şi cadrele militare care solicită înetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicării măsurilor de reducere a numărului de posturi. Este de precizat faptul că decizia privind exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolatizare a fost luată în urm adialogului social avut cu sindicatele,  scrie realitatea.net..

Potrivit actului normativ, încadrarea absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din structuta MAI, respectiv din structura MApN (pregătiţi pentru nevoile MAI) se face începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel