Data publicării:

Guvernul a atestat cinci noi stațiuni turistice

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Guvernul României a adoptat, vineri, hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local.

Cele cinci stațiuni sunt localități și părți din localități, respectiv comuna Frumosu (jud. Suceava), comuna Mălini (jud. Suceava), municipiul Salonta (jud. Bihor), orașul Săcueni (jud. Bihor) și zona de agrement Băile Figa – orașul Beclean (jud. Bistrița-Năsăud).

Zona de agrement Băile Figa este Destinație Europeană de Excelență, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate și relaxare, iar localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional și Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan național.

Pe termen lung și mediu, atestarea acestor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv, spune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel