Guvern Orban: Strategia parlamentarilor care au TRĂDAT. Valoarea voturilor care au făcut diferența
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Pe scena politică, luni, după votul pentru Guvernul Orban, ”trădătorii” au luat chip și nume. Au fost 11 din PSD și Pro România. Fără ei, Guvernul Orban ar fi strâns doar 229 de voturi, cu 4 mai puțin decât era necesar ca să treacă. 

Adevărul e că explicația e una simplă și logică. Parlamentarii și-au trădat partidele, dar nu și obiectivele. Ei, toți, nu vor, în realitate, anticipate. Și niciun parlamentar nu ar vota vreodată pentru alegeri anticipate. Din motive pur personale și financiare: nu vor avea mandat complet și, ca efect, își pierd indemnizațiile, pensiile. Pe deasupra, rămân fără mandatul de parlamentar și există riscul să nu ajungă iar pe liste pentru un al doilea. Dacă acum nu trecea Guvernul Orban, la al doilea vot, parlamentarii treceau orice! 

Câțiva parlamentari PSD și Pro România, care s-au gândit că tot se va ajunge la Guvernul PNL sau la un guvern al lui  Klaus Iohannis, și-au negociat situația politică atât timp cât votul lor avea o mare valoare pentru PNL și, în schimbul lui, puteau obține beneficii politice. 

Dacă n-ar fi negociat acum, la al doilea vot, unde ar fi votat mult mai mulți, votul lor n-ar fi avut nicio valoare. Trădătorii și-au negociat, prin urmare, pozițiile. În unele cazuri, au primit asigurări că vor fi pe listele PNL. În alte cazuri, ei profită cât mai bine de finalul de mandat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel