Guşă, premoniţie cu căpuşele din Bucureşti? Ciuvică, fază tare în emisiunea "Miercurea Neagră"
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dialog amuzant, la final de emisiune, între Mugur Ciuvică şi Bogdan Chirieac, la DC News TV. 

Totul pe seama titlului emisiunii pe care o realizează Cozmin Guşă la Gold FM, şi anume "CE-I ÎN GUŞĂ ŞI-N CĂPUŞĂ". Mugur Ciuvică, după ce Bogdan Chirieac a anunţat ce emisiuni urmează la DC News TV şi Gold FM, a intervenit cu o întrebare. 

„Urmează, la ora 13.00, pe Gold FM, ‚CE-I ÎN GUŞĂ ŞI-N CĂPUŞĂ’, cu Cozmin Guşă”, a anunţat, la finalul ediţiei de săptămâna aceasta a emisiunii „Miercurea Neagră”, Bogdan Chireac.

Mugur Ciuvică a intervenit după anunţul făcut de către Bogdan Chirieac, întrebându-se dacă nu cumva Cozmin Guşă a avut o premoniţie atunci când a ales numele emisiunii pe care o realizează la Gold FM, în contextul în care oamenii se plâng că Sectorul 1 e plin de căpuşe, şobolani şi gunoaie, sub administraţia primăriţei Clotilde Armand.

„Domnu’ Chirieac, domnul Guşă când a dat titlul la emisiunea asta a avut o premoniţie sau o ştia bine pe doamna Clotilde? Cu căpuşa zic. Mă uit că uite, acum sună foarte actual numele ăsta. Vă rog să-l întrebaţi”, a intervenit Mugur Ciuvică.

„Cozmin Guşă cunoaşte pe toată lumea. O să-l întrebăm vineri la emisiunea de la ora 12.00. Uite, o întrebare de la Mugur Ciuvică pentru domnul Cozmin Guşă. Asta dacă nu cumva vă aude şi o să vă răspundă în direct”, a răspuns Bogdan Chirieac.

VIDEO: 

 

10 lucruri de știut dacă te mușcă o căpuşă, transmise de Tudor Ciuhodaru 

 

1. Riscul crește în aceste zile călduroase datorită stilului sumar de îmbrăcăminte cât şi a activităţilor în aer liber în zone populate de coloniile de căpuşe.

2. Atenţie la locurile de joacă ale copiilor.

3. Evitaţi zonele în care riscul de a fi muşcati de căpuşe este mare (spaţiile verzi, tufişuri, pe sub arbori).

4. În zonele de risc purtaţi haine deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete cu textură mai deasă. Alegeţi pantofi deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje.

5. Căpuşa adultă este vizibilă pe piele (mai dificil în zonele piloase) şi trebuie scoasă imediat dar nimfele sunt foarte greu de vizualizat (arată ca un punct negru cât un varf de ac).

6. Examinați copiii la întoarcerea de la locurile de joacă.

7. Căpuşa trebuie extrasă printr-o intervenţie chirurgicală cât mai urgentă.

8. Nu strângeţi căpuşa care v-a muşcat între degete pentru a nu pompa din conţinutul său intestinal cu microbi în sângele dumneavoastră.

9. Dacă aţi încercat să scoateţi căpuşa cu penseta şi capul ei s-a rupt şi a rămas în piele, prezentararea la medic şi extragerea chirurgicală este o urgenţă pentru prevenirea infecţei şi a complicaţiilor.

10. Consultaţi imediat un medic mai ales dacă apar modificări la nivelul muşcăturii sau apar simptomele variate ale așa-numitei ,,gripe de vară” însoţită de dureri musculare, transpiraţii sau nas înfundat", a adăugat el.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel