Guardiola (Manchester City): E mai bine să câştigi decât să faci un egal
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a salutat victoria obţinută contra Borussiei Dortmund (2-1), în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, care îi permite să plece cu şanse bune în Germania, în returul de săptămâna viitoare.

Belgianul Kevin De Bruyne (19) a deschis scorul pentru Manchester City, Borussia a egalat prin Marco Reus (84), dar gazdele au reuşit victoria în ultimul minut regulamentar, prin golul lui Phil Foden (90).

E mai bine să câştigi decât să faci un egal, evident, dar este un 2-1 şi aşa este Liga Campionilor. Acolo vom merge să câştigăm. În prima repriză am jucat inteligent, am avut posesia balonului, evoluţia a crescut după pauză. Am avut ocazii clare să marcăm al doilea, al treilea gol, dar nu am făcut-o şi ei ne-au egalat. Dortmund e o echipă puternică, de calitate. Din acest motiv a fost dificil să facem ce ne-am dorit, dar cu acest 2-1 avem o şansă bună săptămâna viitoare, a declarat tehnicianul catalan după meci.

Guardiola a adăugat că echipa sa a resimţit presiune din cauză că era obligată să câştige acest meci: Când vii după 26 de victorii în 27 meciuri şi ei nu sunt campioni în Bundesliga, presiunea e pe umerii tăi. Toată lumea a garantat pentru noi. Toată lumea a crezut că vom învinge. Avem un angajament şi o dorinţă incredibilă de a merge mai departe. Le-am cerut jucătorilor să obţină victoria. Am reuşit şi acum nu vom merge la Dortmund să ne apărăm. Ne vom regla pressing-ul, ne vom ajusta planul de joc şi după 90 de minute sper să ajungem în semifinale, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel