Grupul GRAMPET donează 10 aparate şi 10.000 de kituri pentru testarea COVID-19
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
În contextul eforturilor de combatere a pandemiei de Coronavirus, Grupul GRAMPET a început o campanie națională prin care va dona câte un aparat de testare de ultimă generație și 1.000 de teste Direcțiilor de Sănătate Publică din centrele în care grupul își desfășoară activitatea - Deva, Craiova, Iași, Constanța, Galați, Ploiești, Timișoara, București, precum și la Debrețin, în Ungaria.

„La nivel local, fiecare dintre companiile noastre au o contribuție economică importantă și un aport semnificativ pe piața muncii. Acest statut vine cu o mare doză de responsabilitate socială față de comunitățile locale, cu atât mai mult în perioade atât de dificile”, spune Gruia Stoica, Președintele Grupului GRAMPET.

„Ne-am propus să contribuim la efortul de testare – un factor esențial pentru eradicarea pandemiei, și am achiziționat zece aparate eCL8000-Automated ECL Immunoassay Analyzer, certificate de Ministerul Sănătății din China, precum și câteva mii de kituri de testare. Am adus astfel, în țară, aparate de ultimă generaţie care au o viteză de procesare a 86 de teste pe oră și pot da rezultatele în 18 minute”.

Primele aparate au fost donate săptămâna trecută Direcțiilor de Sănătate Publică din Deva, Iași și Craiova, împreună cu câte 1.000 de teste. În următoarele zile, campania va continua la Constanța, Galați, Ploiești, Timișoara, București și Debrețin.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel