Urmărește emisiunea live
Grupul de Comunicare Strategică a fost desființat. Informațiile despre SARS-CoV-2 vor fi transmise de Ministerul Sănătății
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Grupul de Comunicare Strategică a fost desființat. Informațiile despre SARS-CoV-2 vor fi transmise de Ministerul Sănătății  / 
 Sursă foto: Gov.ro
Grupul de Comunicare Strategică a fost desființat. Informațiile despre SARS-CoV-2 vor fi transmise de Ministerul Sănătății / Sursă foto: Gov.ro
Grupul de Comunciare Strategică, cel care oferea zilnic informații despre pandemia de coronavirus, s-a desființat.

Ca urmare a deciziei Guvernului României de a ridica starea de alertă, Grupul de Comunicare Strategică a fost desființat:

„Începând de astăzi, 9 Martie, informațiile referitoare la evoluția situatiei legate de COVID 19 vor fi transmise, zilnic, in jurul orei 13.00, de la nivelul Ministerului Sănătății. Vă mulțumim pentru colaborare și pentru sprijinul acordat Grupului de Comunicare Strategica pentru mediatizarea măsurilor dispuse de autorități in toată această perioadă!“, se arată ntr-un comunicat.

Prima zi fără stare de alertă. Bilanț coronavirus, 9 martie 2022

Conform datelor de miercuri de la CNCCI, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.176 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 62 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Mai multe date vor fi oferite în buletinul informativ de la ora 13.00.

Starea de alertă din România a încetat de miercuri, de la miezul nopții, astfel că măsurile restrictive au fost eliminate.

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate, se renunță la formularul PLF, iar certificatul digital COVID nu va mai fi solicitat la intrarea în România.

„Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Rafila a subliniat că Ministerul va recomanda „cu tărie” mai multe măsuri, chiar dacă acestea nu vor mai fi obligatorii.

Măsurile recomandate în continuare

- Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli, universități;

- Evitarea spațiilor aglomerate, fie că sunt închise sau deschise;

- Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;

- Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic; (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel