Grozav şi Latovlevici, dați afară de la Kisvarda FC, după ce au părăsit clubul fără permisiune
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Gică Grozav s-a întors  în România fără permisiunea clubului
Gică Grozav s-a întors în România fără permisiunea clubului
Clubul maghiar de fotbal Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici după ce aceştia au plecat fără permisiune în România, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat gruparea ungară într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial. 

Directorul sportiv Revesz Attila susţine că jucătorii români au dat dovadă de iresponsabilitate, punând în pericol sănătatea colegilor şi a familiilor. Conform acestuia, Grozav şi Latovlevici, care mai aveau contracte până în vară cu formaţia maghiară, au plecat săptămâna trecută în România, iar marţi nu s-au prezentat la o întâlnire a jucătorilor cu staff-ul tehnic.

'Cei doi jucători nu s-au prezentat la şedinţă pentru că au plecat fără permisiunea clubului încă de miercuri în România, ţară ale cărei graniţe sunt în prezent închise. Aceasta nu este doar o încălcare a regulamentelor interne ale clubului, ci şi a restricţiilor actuale, punând în pericol sănătatea colegilor şi a familiilor lor. Grozav şi Latovlevici nu s-au întors azi (n.r. - marţi), şi chiar dacă s-ar fi întors în Ungaria din România, o zonă cu mult mai multe cazuri (n.r. - de coronavirus), ar fi trebuit să stea două săptămâni în carantină.

În actuala situaţie în care punem mare accent pe siguranţă, acţiunile lor sunt intolerabile şi nu putem accepta riscurile potenţiale pe care acestea le implică. Iresponsabilitatea lor este în contradicţie cu ceea ce înţelegem noi prin siguranţă. Acţiunile lor reprezintă o încălcare gravă a contractului cu clubul, lucru pe care nu îl putem tolera', a spus Revesz Attila, potrivit Agerpres.

'În această perioadă nu îi putem trata diferit pe jucătorii din lot şi oricât de mult ne-a ajutat Gheorghe Grozav în trecut, ceea ce a făcut este de neiertat. Nu îi contestăm meritele şi îi mulţumim pentru ceea ce a făcut pentru echipă. În ceea ce îl priveşte pe Iasmin Latovlevici, el nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor', a adăugat oficialul maghiar.

Gruparea Kisvarda FC nu menţionează în comunicat dacă ceilalţi trei jucători români din lot, portarul Mihai Mincă, fundaşul Cornel Ene, mijlocaşul Claudiu Bumba, se află în prezent în Ungaria. În vârstă de 29 de ani, atacantul Gheorghe Grozav juca la Kisvarda FC din 29 ianuarie 2019, iar contractul său mai era valabil până la 30 iunie 2020. Fundaşul Iasmin Latovlevici (33 de ani) se transferase de la Bursaspor la gruparea maghiară în 3 februarie 2020, când semnase un contract valabil până la 30 iunie 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel