Data publicării:
Grindeanu îl dă exemplu bun pe Emil Boc: Lucrurile au mers șnur / video
Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC News, despre colaborarea cu Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.
Într-un interviu exclusiv pentru DC News, ministrul Sorin Grindeanu a vorbit despre metroul din Cluj-Napoca și surpriza pe care a avut-o de la autoritățile locale clujene.
„Pot să vă spun că la un proiect la care am avut semne de întrebare că se poate întâmpla, cel legat de metrou, ieri (n.r. 26 ianuarie 2022) am semnat protocolul cu Primăria Cluj. Cei de acolo s-au mișcat extrem de rapid.“, a punctat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, la DC News.
Ulterior, Sorin Grindeanu a venit cu o completare:
„Pentru mine e surprinzător un lucru. În momentul în care s-a făcut PNRR-ul, pentru că metroul la Cluj este pe PNRR ... .“
„S-a mișcat Emil Boc? N-aveți ce spune...“, a punctat Bogdan Chirieac.
„Până acum, lucrurile au mers șnur în colaborarea dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. E de luat exemplu cum pot fi arse niște etape. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul Emil Boc, în februarie dă drumul la licitație“, a adăugat Sorin Grindeanu.
CITEȘTE ȘI - Grindeanu, despre centura Timișoarei: N-au cum să termine la termen / Vîlcu, precizare tare
Salvarea TAROM. Grindeanu: Trebuie să luăm decizii dureroase, care nu vor fi aplaudate
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a fost prezent în studioul DC News, unde a vorbit despre soluțiile de salvare a companiei TAROM:
„În ceea ce privește TAROM, situația este complicată. Din punct de vedere economic, știți foarte bine că TAROM-ul nu stă bine, nu stă deloc bine. Problema e că trebuie luate decizii, trebuie optimizată toată activitatea. Ei au făcut, au depus, au fost acceptați și sper să primim finanțarea, un ajutor de la Comisia Europeană. Au depus un plan de restructurare a companiei și a fost acceptat.
Eu nu vreau ca această restructurare să fie înțeleasă doar dintr-un singur unghi, acela de a disponibiliza oameni și a da afară. Inclusiv vis-a-vis de optimizări de rute, de toți banii pe care îi cheltuie, de exemplu, pe anumite componente care poate ar fi mai bine să fie externalizate, că s-ar cheltui mai puțin“, a precizat ministrul.
„Pe contractul ăla de muncă de la TAROM să știți că nicio companie nu devine profitabilă. Nici Luftansha, nici Swiss, etc.“, a completat Bogdan Chirieac (citește continuarea AICI).
CITEȘTE ȘI - Legea Achizițiilor Publice, o bombă cu ceas. Sorin Grindeanu: Statul român e ușor șantajabil
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News