Grindeanu confirmă ipoteza DCNews: De ce nu i-a revocat Toader pe Kovesi și Lazăr
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
DCNews scria, în urmă cu o zi, că orice propunere de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorului general, Augustin Lazăr, ar fi ajuns la președintele Klaus Iohannis, care s-a antepronunțat în acest caz. 

”Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că decizia este una politică, având societatea fracturată, cu experiența precedentelor manifestații, un președinte care s-a pronunțat deja în acest caz, dacă ar fi cerut luarea unor măsuri, îndepărtarea procurorilor, ar fi riscat repetarea protestelor, s-ar fi lovit de refuzul lui Iohannis. Decizia dacă ar fi fost alta, revocarea, demersul ar fi iritat degeaba societatea, pentru că nu ar fi avut o finalitate practică.” declara jurnalistul Val Vîlcu. 

Astăzi, premierul Sorin Grindeanu a declarat: ”Nu ţine de atribuţiunile ministrului Justiţiei, nici măcar ale prim-ministrului schimbarea şefilor de la DNA şi de la Parchetul General. (...) Procedura se închide, conform legii, la preşedintele Iohannis. (...) Prin această evaluare pe care domnul ministru Tudorel Toader a făcut-o putea, eventual, să declanşeze procedurile”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel