Data actualizării:
Data publicării:

Greva se suspendă. Ciucă, primul mesaj

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, după ce greva din educație s-a suspendat.

În începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre greva din învățământ care a fost suspendată.

„Așa cum am menționat ieri și cum am agreat cu liderii sindicatelor din educație, astăzi, pe baza discuțiilor de ieri și a angajamentelor tuturor părților implicate în soluționarea conflictului de muncă, am decis, la nivelul coaliției și în deplin consens cu liderii de sindicat ca odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta și ne vom ține de cuvânt, cum am făcut-o de altfel și până acum, prin adoptarea ordonanței de urgență cu elementele de conținut așa cum au fost agreate cu sindicatele.

CITEȘTE ȘI     -    Val de concedii anulate pe litoral, din cauza grevei profesorilor

Ca atare, coaliția de guvernare, guvernul pe care îl conduc, au asumat cu maxim de responsabilitate pentru interesul public, pentru rezolvarea problemelor din sistemul de educație - subliniez că sunt probleme care s-au acumulat în ani foarte mulți, nu vreau să dau vina pe o anume moștenire, dar acesta este adevărul.

S-au strâns o serie întreagă de neajunsuri, de probleme care iată că trebuie rezolvate și în deplină responsabilitate a liderilor coaliției, a guvernului și în deplin dialog cu sindicatele, cu reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor am considerat că este absolut necesar să încheiem acest conflict de muncă și să oferim tuturor soluția prin care să putem să încheiem anul școlar, să se deruleze Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Ca atare, vom adopta ordonanţa de urgenţă, de fapt sunt două ordonanţe de urgenţă, pentru că una vizează asigurarea creşterilor salariale de la bugetul de stat şi desigur asigurarea fondurilor necesare pentru formarea profesională, bani care vor fi pe liniile de finanţare europeană. Şi, desigur, la acestea se adaugă sumele de bani pe care le alocăm prin această ordonanţă de urgenţă, de aproximativ 3 miliarde de lei.

Doresc de asemenea să subliniez că în acest tablou al finanţării trebuie să amintim că nu doar partea salarială este cea care contează şi contează şi investiţiile pe care le facem în învăţământ. Sunt bani care sunt alocaţi pentru dezvoltarea infrastructurii din întreg sistemul de educaţie. Am cuprins toate aceste elemente în noile legi ale Educaţiei. La toate acestea trebuie să subliniem alocarea de aproximativ 3,6 miliarde de euro, bani prin PNRR, care vin tocmai pentru a completa efortul care se face de la nivelul bugetului de stat“, a spus premierul Ciucă.

CITEȘTE ȘI      -      BREAKING NEWS  Greva se suspendă! În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel