Data publicării:

Greva profesorilor, diferența între 3.000 de lei și 5.000 de lei. Revolta lui Val Vâlcu: Unde ai văzut asta în sistemul privat?

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Profesorii fac grevă, gest aparent de neînțeles pentru unii. 

”Unii propagandiști ai Puterii încearcă să delegitimeze greva profesorilor, spunând că nu-i momentul, că ce o să facem cu elevii, că de ce acum, că încearcă să șantajeze și așa mai departe. Cauza e clară! Ai 3.000 de lei salariul mediu în învățământ, asta însemnând o medie între învățătorul de la sat și profesorul universitar. Dacă-n țara asta ar fi un singur profesor, ar lua 3.000 de lei.

Omul cu hârtii, plătit aproape dublu

De cealaltă parte, ar fi funcționarii din administrație, administratorul, în general, omul de la hârtii din agenții, din ministere, din primării, care au 5.000 de lei media salariului. Este nedrept să-l plătești pe omul care înregistrează hârtii și care nici n-ar trebui să mai existe, în locul lui ar trebui să fie un soft digital, cu 5.000 de lei, iar pe cel care-ți învață copilul ca mâine să fie doctor, profesor, inginer de rachete din România, să-l plătești la jumătate. E abominabil ce se întâmplă și nu avem ce să discutăm. Oamenii aceștia care nu dau meditații, care nu sunt de la licee de vârf, talpa țării în învățământ, baza educației, au ajuns să nu poate să trăiască de la o lună la alta, cu 2.000 de lei pe lună.

Profesorii de la începutul carierei câștigă mai bine la curierat. Nu-ți vin oamenii în învățământ cu salariile astea. Mai aud unii propagandiști spunând: ”dom`le, întâi să facă performanță și apoi să ceară salarii”. Unde ai văzut asta în sistemul privat? Că l-ai luat pe unul, i-ai dat 2000 de lei și îi ceri apoi să trimită sateliți pe Marte. Cum să construiești un sistem cu astfel de lozinci. Asta e tot, diferența dintre 3.000 și 5.000 de lei: Cu 3.000 îi plătim pe cei care ne învață copiii, cu 5.000 pe cei care plimbă hârtii” consideră jurnalistul Val Vâlcu, precizând că nu este vorba despre profesorii universitari, ci despre educatori, profesori, contactele de bază ale copiilor care intră în sistemul de educație, în toată țara. 

Citește și: S-a decis: profesorii intră în grevă generală în toate școlile, începând cu 22 mai 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel