Grevă pe aeroporturile din Germania. Se anunţă întârzieri uriaşe şi zboruri anulate. Sindicaliştii cer salarii mai mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
O nouă grevă a lucrătorilor de pe aeroporturile din Germania paralizează traficul aerian. Nemţii se aşteaptă la întârzieri majore, dar şi la zboruri anulate. 

Astfel, conform reprezentanţilor aeroportului din Frankfurt, cel mai aglomerat aeroport german, toate zborurile de plecare vor fi anulate marţi, 22 martie, din cauza unui protest al sindicaliştilor personalului de securitate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi marţea trecută. Situaţia nu este izolată, acelaşi lucru urmând să se întâmple pe alte 7 aeroporturi din Germania. 

Sindicaliştii cer salarii egale pentru personalul de securitate de pe toate aeroporturile Germaniei, dar şl o mărire de salariu cu cel puţin 1 euro pe oră. Sindicatul Verdi negociază mărirea de salariu şi egalizarea plăţii pentru peste 25.000 de angajaţi din toată Germania, care lucrează pe aeroporturile din Berlin, Bremen, Koln, Dusseldorf, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Stuttgart şi Leipzig. 

Pasagerii care aveau zboruri programate pentru plecarea din Germania marţi, 22 martie, sunt sfătuiţi să nu vină la aeroport şi să ia legătura cu companiile aeriene pentru reprogramarea zborurilor, scrie simpleflying.com.

Zboruri anulate, pasagerii nu vor putea trece de controlul de securitate. Doar cei în tranzit ar putea trece

Pe aeroportul din Frankfurt, scrie sursa citată, vor mai putea avea acces doar pasagerii care sunt în tranzit, însă şi aici sunt avertismente cu privire la transferul pasagerilor, putând avea loc întârzieri din cauza grevei. 

"Activităţile de grevă vor duce la anularea unor zboruri şi alte probleme pe parcursul zilei. Pasagerii care trebuie să plece din Frankfurt nu vor putea trece prin controlul de securitate, deci nu vor putea ajunge la avion. Sperăm ca procesul de transfer pentru pasagerii care stau în zona de tranzit să fie accesibil. Dar şi aceştia trebuie să se aştepte la perturbări în program", a transmis operatorul aerian Fraport, de pe aeroportul din Frankfurt.

"Munca forţelor de securitate aviatice trebuie să rămână atractivă financiară, pentru a putea să recrutăm specialiştii de care avem nevoie. E nevoie doar în Frankfurt de 150 de oameni, cel puţin, pentru a putea controla pasagerii în timp rezonabil şi pentru a evita formarea unor cozi foarte lungi. Oferta angajatorului este, însă, mult sub ceea ce cer oamenii", transmit sindicaliştii. 

"Ne aşteptăm la restricţii considerabile în ceea ce priveşte traficul aerian", a transmis un purtător de cuvânt al aeroportului din Berlin, conform thelocal.de.

Greva va dura 24 de ore, începe marţi dimineaţă la ora 1:00 şi se termină la ora 00:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel