Grevă în educaţie, proteste în toată ţara. Val Vâlcu: Dacă spusele domnului Budăi aveau valoare, plăteam datoria externă. Îi abureşte pe profesori
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Aproximativ 12.000 de profesori protestează în Bucureşti, şi alte câteva mii de cadre didactice, alături de personalul nedidactic, participă la manifestaţii în restul ţării. 

Întrebat dacă profesorii vor găsi pe cineva la Parlament, dat fiind faptul că au mai încercat o dată să protesteze în faţa Palatului Parlamentului, Val Vâlcu a punctat că "este important că Parlamentul i-a investit pe domnul Marius Budăi, pe domnul Adrian Câciu, ministrul Finanţelor... Iertaţi-mă, dar dacă spusele domnului Budăi ar avea valoare, până acum plăteam datoria externă. De câte ori a produs pensionarilor şi altor categorii sociale diverse lucruri... acum spune că lucrează la legea salarizării. E cumplit să spui că lucrezi de un an jumătate la asta. De fapt, îi abureşte pe profesori, amână această creştere justificată, cu legenda că lucrează şi la legea pensiilor speciale, şi la corectarea pensiilor. Tot lucrează domnul Budăi, până i se termină mandatul, vine campania electorală şi iese atunci cu o şarjă nouă de promisiuni. 

În sănătate, s-a rezolvat situaţia în două zile. Nu ai ce să lucrezi la legea asta". 

Şi alte categorii sociale se gândesc la grevă. Printre alţii, aici intră şi poliţiştii şi muncitorii din CFR. 

Val Vâlcu spune, însă, că abordarea guvernanţilor faţă de profesori a fost din start greşită şi că nu face decât să îi îndârjească pe aceştia. 

"E o serie întreagă de provocări şi ameninţări care îi vor îndârji pe profesori. Au venit cu treaba asta, că pe perioada grevei se suspendă vechimea, deci anul viitor profesorii nu ar putea participa la examenele de grad. Vă sancţionăm, vă facem, vă dregem. Asta îi va îndârji. Profesorii nu vor ceda, chiar dacă unii lideri sindicali se mai gândesc, se mai sucesc. Sigur, sunt şi profesori care fac meditaţii, sunt inspectori, sunt unii care nu fac grevă. Dar la baza piramidei decizia este fermă. Şi cred că îndârjirea creşte", a mai precizat Val Vâlcu la B1TV. 

Maşina prefectului de Cluj, atacată de protestatari. Vâlcu: De aia nu sunt bani pentru profesori

Maşina prefectului de Cluj, blocată de protestatari. Aceştia au lipit mai multe afişe de geamurile maşinii, transmite Digi24. În plus, ar fi lovit-o şi cu palmele. În interiorul maşinii se afla doar şoferul, la momentul respectiv, nu şi prefectul de Cluj. 

"Eu aş spune altfel: maşina prefecturii a atacat protestatarii. Pentru că nu avea ce să caute acolo. Pentru salariile prefectului, pentru turma de funcţionari, pentru milionul de posturi, de oameni care plimbă hârtii, sunt bani. De aia nu sunt bani pentru profesori. De aceea sunt profesorii în stradă. Prefecturile din toate oraşele au bani de sporuri, de şapte minivacanţe, etc", a completat jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel