Greta Thunberg REVINE. În ce CAUZĂ se implică ACUM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a alăturat Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a lansa o campanie. Despre ce este vorba.

Campanie este menită să protejeze copiii împotriva pandemiei de COVID-19, prin achiziţionarea de săpun, măşti şi mănuşi, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP. Greta Thunberg a decis, prin intermediul fundaţiei sale, să doneze UNICEF suma de 100.000 de dolari care i-a fost recent oferită de ONG-ul danez Human Act, scrie Agerpres. ONG-ul a donat, de asemenea, 100.000 de dolari pentru a se alătura iniţiativei UNICEF, se arată în comunicat.

"Pandemia este o criză pentru drepturile copilului"

"La fel ca şi criza climatică, pandemia de coronavirus este o criză pentru drepturile copilului", a afirmat Thunberg, 17 ani, citată în comunicat.

"Ea va afecta toţi copiii, acum şi pe termen lung, însă grupurile vulnerabile vor fi cele mai expuse", a mai spus adolescenta suedeză.

"Cer întregii lumi să reacţioneze şi să mi se alăture pentru susţinerea activităţii vitale a UNICEF, pentru a salva vieţile copiilor, pentru a le proteja sănătatea şi pentru a-şi continua educaţia", a adăugat ea.

Copiii vor fi grav afectaţi de lipsa de alimente, de sistemele de sănătate suprasolicitate, de violenţă şi de lipsa accesului la educaţie ca urmare a pandemiei de COVID-19, a subliniat Greta Thunberg. Sumele strânse în cadrul campaniei vor fi folosite pentru le oferi copiilor săpun, măşti, mănuşi şi materiale sanitare, a precizat UNICEF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel