Greșeala pe care o faci în dietă. Nutriționist, secretul care ne ajută să slăbim: Cel mai simplu mod
Dacă ții dietă, trebuie să urmezi câteva sfaturi avizate în acest sens. Iată unde greșești și cum poți să slăbești într-un mod sănătos.
"Trăim cu ideea că mâncarea de dietă nu este gustoasă, puțină și se bazează pe strictețe și reguli absurde. Renunțați la perfecțiune și încercați să faceți lucrurile cât mai bine pentru voi, în ritmul pe care îl puteți susține! Fie că vrem să arătăm mai bine, fie că vrem să fim mai sănătoși și mai atenți la alimentația noastră, cel mai simplu mod de a reuși să adoptăm un stil de viață sănătos este să facem trecerea treptat și să nu excludem definitiv alimente/ingrediente din alimentația noastră, ci pur și simplu să fim mai moderați în ceea ce privește cantitatea și frecvența cu care consumăm alimentele mai puțin nutritive. În plus, nu poți avea un stil de viață haotic și dezorganizat iar peste noapte să faci lucrurile perfect, nici nu trebuie! Alege să slăbești sănătos în timp ce te bucuri de alimentele care îți plac!", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
"Învaţă să te pui pe primul loc"
De asemenea, Cori Grămescu le-a oferit celor care își doresc să slăbească anumite sfaturi prețioase.
"Când începi un procesul de slăbire, trebuie să te setezi psihic pentru ce urmează şi să ai totul foarte bine planificat. Meniul, antrenamentele, orele de odihnă şi felul în care programul tău zilnic este organizat, totul te ajută să rămâi disciplinată. Dar de unde începi? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta.
1. Setează-ţi priorităţile! Învaţă să te pui pe primul loc. Trebuie să simţi, în primul rând, că tot ceea ce faci, faci pentru tine, că să te simţi bine în pielea ta. Învaţă să refuzi politicos prăjiturile, îngheţatele şi momelile prietenilor sau rudelor, atunci când te afli în oraş. Nimeni nu se vă supăra pe tine că vrei să arăţi bine.
2. Cât trebuie să dureze? Practic, toată viaţa trebuie să fii atentă la ce mănânci, că să arăţi cum îţi doreşți. Pentru început, realizează că trebuie să îţi planifici dieta pe minimum trei luni de acum încolo. Nu te aştepta să slăbeşți 20 kg într-o lună. Este fizic imposibil să slăbeşți atâtea kilograme în mod sănătos şi într-un timp atât de scurt.
"Notează-ţi zilnic, într-un jurnal, ce mănânci şi în ce cantităţi"
3. Stabileşte-ţi obiective realizabile! Numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos, rochiţele în care vrei să încapi, costumul de baie în care vrei să umbli pe plajă nestingherită. Toate trebuie să fie obiective realizabile. Începutul este, de cele mai multe ori, uşor. Eşti foarte hotărâtă şi motivată. Cel mai greu este când deja începi să vezi rezultate, dar totuşi ţi se pare că mai ai foarte mult până să atingi obiectivul tău.
4. Jurnal de dietă şi antrenament. Notează-ţi zilnic, într-un jurnal, ce mănânci şi în ce cantităţi. Scrie, de asemenea, ce tip de antrenament ai efectuat în fiecare zi, fie că este vorba de mers alert 30 minute, o oră la sală sau că ai înotat 20 de bazine. În felul acesta, îţi poţi urmări evoluţia şi poţi vedea, de la o zi la alta, cum te-ai educat "în ale stilului de viață sănătos", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News