Data actualizării:
Data publicării:

Grenadă descoperită în grădina unei gospodării din Olt, în timpul unor lucrări agricole

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
O grenadă a fost descoperită în grădina unei gospodării din judeţul Olt.

O grenadă defensivă ce ar putea proveni din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în grădina unei gospodării din comuna Coteana, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, potrivit Agerpres.

Elementul de muniţie a fost descoperit de un localnic din Coteana în timp ce efectua lucrări agricole în grădină. El a anunţat pompierii, care au ridicat grenada în vederea distrugerii.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Matei Basarab" al judeţului Olt a executat vineri, 21 aprilie, o misiune pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată. Pe timpul executării unor lucrări agricole, un cetăţean a descoperit un element de muniţie. Specialiştii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat şi depozitat, în vederea distrugerii, un corp de grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial", a spus Băsăşteanu.

Alin Băsăşteanu a menţionat că cetăţenii, la descoperirea muniţiei rămase neexplodate, au obligaţia să informeze serviciile de urgenţă profesioniste prin apelarea numărului de urgenţă 112.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel