România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 15 mai, 12:50
Grefierii, mesaj către cei care contestă amenzile primite în starea de urgență
Grefierii au un mesaj pentru cei amendați în starea de urgenţă și care intenţionează să anuleze amenda în instanţă în baza deciziei CCR.

Grefierii fac un apel la calm, pentru cei care vor veni să reia dosarele suspendate sau să conteste amenda din starea de urgenţă. De vineri, cei amendaţi în starea de urgenţă pot cere anularea sancţiunii invocând decizia CCR, astfel că grefierii vor trece printr-o perioadă dificilă, scrie Mediafax.

"La nivel naţional se vor repune pe rol zecile de mii de dosare suspendate, iar grefierii vor emite citaţii şi alte acte procedurale, după caz. (...) Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere din partea celor care vor lua contact cu noile realităţi din instante şi parchete şi recomandam sa fie păstrate în continuare regulile de distanţare socială", transmit grefierii, printr-o informare a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare.

Până când se pot contesta amenzile

Aceştia atrag atenţia că instanțele și parchetele vor trece printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte volumul de activitate şi numărul mare de oameni care le vor trece pragul.

Termenul în care poţi contesta amenda curge de vineri şi se va încheia în 2 iunie. În starea de urgenţă au fost amendaţi peste 300.000 de oameni, iar valoarea totală a sancţiunilor este de peste 120 milioane de euro. Decizia CCR spune că amenzile sunt neconstituţionale.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro