Data actualizării:
Data publicării:

Aproximativ o sută de migranţi au debarcat pe mica insulă Gavdos din Grecia, la sud de Creta

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Aproximativ o sută de migranţi au fost reperaţi miercuri de poliţia greacă în Gavdos, o mică insulă din Mediterana, la sud de Creta.

"Autorităţile portuare din Creta au fost informate în zorii zilei de miercuri cu privire la prezenţa unui grup de 91 de migranţi în Gavdos", a precizat Garda de Coastă elenă într-un comunicat.

Douăzeci şi opt de persoane au fost transferate într-un centru de primire din Creta, la circa 55 de kilometri de Gavdos, şi 63 de persoane vor rămâne într-o tabără municipală temporară de pe această mică insulă, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia a anunţat, de asemenea, că a arestat un tânăr de 23 de ani suspectat că ar fi călăuză.

Deocamdată nu au fost oferite detalii despre originea migranţilor.

De la sfârşitul săptămânii trecute, aproape 280 de persoane au debarcat pe insula Gavdos, potrivit presei locale.

De la începutul anului, o mie de solicitanţi de azil au sosit în Gavdos

Cu o suprafaţă de 30 km2 şi doar 50 de locuitori, această insulă mică a cunoscut o creştere semnificativă în ultimele luni a numărului de sosiri de migranţi, proveniţi mai ales din Tobruk, în Libia, situată la circa 300 de kilometri distanţă.

De la începutul anului, o mie de solicitanţi de azil au sosit în Gavdos, între care numeroşi minori neînsoţiţi, potrivit Ministerului elen al Migraţiei.

Primăria din Gavdos a tras recent un semnal de alarmă cu privire la lipsa resurselor adecvate pe acest mic teritoriu pentru a ajuta migranţii, majoritatea fiind cetăţeni ai unor ţări africane.

"Suntem sub presiunea fluxurilor migratorii la sud de Creta" şi "capacitatea centrelor pentru minorii neînsoţiţi şi-a atins limitele", a declarat recent Sofia Voultepsi, secretar de stat în Ministerul Migraţiei, subliniind că Gavdos şi Creta sunt în prezent o destinaţie pentru migranţi aşa cum era înainte insula Lampedusa din Italia, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel