Grecia: S-a interzis libera circulație și muzica pe Insula Mykonos. Noi restricții în pandemie
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autorităţile din Grecia au luat noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus. 

Autorităţile din Grecia au interzis sâmbătă muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat libertatea de circulaţie pe populara insulă de vacanţă Mykonos, după o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus raportate, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Cunoscută drept insula petrecerilor pentru cei bogaţi, Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii turistice elene, reuşind să atragă peste 1 milion de vizitatori în sezonul de vară. Printre obişnuiţii insulei Mykonos se numără vedete de la Hollywood, modele şi sportivi celebri.

Din cauza unui "îngrijorător focar local", Ministerul pentru Protecţie Civilă a anunţat că interzice muzica pe insulă pe tot parcursul zilei şi că în perioada nopţii, între orele 01:00 şi 06:00, nu vor mai putea circula decât persoanele care se duc sau se întorc de la muncă, sau persoanele care au urgenţe medicale.

Restricţiile se vor aplica până la data de 26 iulie

Grecia depinde de turism care reprezintă o cincime din PIB şi are nevoie cu disperare de un nou sezon turistic precum cele dinaintea pandemiei pentru a se reface după un an 2020 dezastruos, în care încasările din turism s-au prăbuşit.

În ultimele săptămâni numărul infecţiilor a crescut în Grecia, condiţii în care guvernul a decis să introducă obligativitatea vaccinării pentru personalul medical şi personalul din casele pentru bătrâni, precum şi noi restricţii care interzic accesul persoanelor nevaccinate în interiorul restaurantelor şi cluburilor.

Mai multe hoteluri de pe insula Samos, evacuate

Mai multe hoteluri şi reşedinţe situate pe insula Samos din Grecia au fost evacuate preventiv din cauza unui incendiu major, în timp ce ţara se confruntă cu temperaturi neobişnuite chiar şi pentru această perioadă, informează DPA.

Zona Agios Fanourios de pe coasta nordică a insulei a fost cea mai grav afectată, potrivit relatărilor publicate vineri de media locale.

Incendiul s-a dezlănţuit joi la prânz şi încă nu a fost adus sub control de către echipele de intervenţie, ajutate de elicoptere şi de avioane speciale.

Temperaturile extrem de ridicate au provocat numeroase incendii în Grecia, în numeroase zone acestea fiind înteţite de rafalele puternice de vânt.

În total, 51 de incendii de pădure şi de vegetaţie au fost raportate în ultimele 24 ore, a indicat vineri dimineaţă pe Twitter departamentul de pompieri.

Insulă afectată în mod deosebit de incendii



Insula Samos, din estul Mării Egee, a fost afectată în mod deosebit de incendii în ultimele două decenii, cu excepţia anului 2016, conform ziarului grecesc To Proto Thema.

Între timp, în Cipru, temperaturile sunt aşteptate să ajungă în weekend la 41 de grade Celsius în zonele din centrul insulei, potrivit Oficiului Meteorologic din Cipru.

Copiii şi bătrânii au fost sfătuiţi să rămână în case, a declarat un meteorolog, vineri, pentru televiziunea de stat.

Medicii au recomandat populaţiei să evite alcoolul şi băuturile îndulcite cu zahăr, să consume multă apă şi să limiteze expunerea la soare la doar câteva minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel