Grav accident de circulaţie în Satu Mare. O persoană a murit, un copil de 5 ani este în stare gravă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / ASphotofamily
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / ASphotofamily
Un şofer în vârstă de 36 de ani s-a urcat băut la volan şi a provocat un tragic accident de circulaţie. 

Un bărbat a decedat, iar un copil de 5 ani a fost grav rănit într-un accident rutier provocat de un şofer beat, produs miercuri seară pe podul Decebal din municipiul Satu Mare, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 36 de ani, din Satu Mare, aflat la volanul unui autoturism, ar fi pătruns pe sensul opus de circulaţie, intrând în coliziune cu alte trei autoturisme.

"Din producerea evenimentului rutier, a rezultat decesul unui bărbat de 56 de ani, din Satu Mare, conducător al unuia dintre autovehicule, precum şi rănirea gravă a unui minor de 5 ani, pasager în autoturismul condus de către bărbatul de 36 de ani. Testarea cu aparatul etilotest ar fi indicat, în cazul bărbatului de 36 de ani, o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat", precizează sursa citată.

Poliţiştii continuă cercetările pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pentru scoaterea din maşină a şoferului decedat a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare ale pompierilor, scrie Agerpres. 

Două maşini s-au ciocnit în Bihor, miercuri. Ambii şoferi au murit

Conducătorii a două autoturisme care au intrat în coliziune frontală într-un accident rutier la ieşirea din municipiul Salonta au decedat, alte trei persoane fiind transportate la spital cu elicopterul SMURD pentru îngrijiri medicale, au informat, miercuri, ISU Bihor şi IPJ Bihor.

"Din nefericire, a fost declarat decesul ambilor conducători auto implicaţi în accident. Cei doi bărbaţi aveau 23, respectiv 65 de ani," se arată în comunicatul Poliţiei.

Accidentul rutier a fost semnalat la ora 14,20, către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 79, la ieşirea din municipiul Salonta spre Arad, în care au fost implicate cinci persoane aflate în două autoturisme.

Potrivit informării ISU, pentru salvarea victimelor, la faţa locului au fost mobilizate imediat, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Salonta, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu ambulanţa SMURD a subunităţii, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, elicopterul SMURD şi un echipaj al SAJ.

Ajunse la faţa locului, echipajele de descarcerare au evacuat trei persoane rămase captive în cele două autoturisme avariate, iar echipajele medicale au procedat la evaluarea victimelor, la acordarea îngrijirilor necesare şi la efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul a două persoane aflate în stop cardio-respirator.

"Din nefericire, în pofida eforturilor echipajelor, cele două victime nu au răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul acestora. Celelalte trei persoane rănite au fost asistate medical şi transportate ulterior, la spital," se arată în comunicatul ISU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel