Data actualizării:
Data publicării:

Grătarul va fi ca nou. Folosește metoda bunicii și vei scăpa rapid de urmele de grăsime 

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Grătarul va fi ca nou. Folosește metoda bunicii și vei scăpa rapid de urmele de grăsime. Sursa - pixabay.com
Grătarul va fi ca nou. Folosește metoda bunicii și vei scăpa rapid de urmele de grăsime. Sursa - pixabay.com

Friptura preparată la grătar este deosebit de bună. Fie că vorbim despre un grătar cu cărbuni sau de unul de aragaz, carnea va fi suculentă și delicioasă.

De fiecare dată, avem probleme cu curățarea grătarului, deoarece riscăm să-l deteriorăm, când încercăm să eliminăm toate depunerile de grăsime. 

Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora putem curăța grătarul de grăsime și incrustații, fără a-l deteriora.

Gata cu soluțiile de curățare pe bază de înălbitor. Folosește acest produs eficient, ieftin și ecologic

Printre cele mai comune remedii se numără oțetul alb. În acest caz, trebuie să umplem tigaia grătarului cu apă foarte fierbinte, amestecată cu o jumătate de pahar de oțet și să o lăsăm așa câteva ore.

Un alt remediu foarte eficient pentru curățarea grătarului este bicarbonatul de sodiu. În acest caz, vom amesteca bicarbonatul de sodiu cu puțină apă. Ungem cu această pastă grătarul și lăsăm să acționeze câteva ore. După ce vom șterge grătarul cu un burete, vom vedea că incrustațiile au dispărut complet.

Ceai de banane: iată cum se prepară și  ce beneficii are

Alternativ, putem folosi suc de lămâie, amestecat cu sare. În acest caz, este important să lăsăm amestecul să acționeze până se usucă, apoi vom clăti grătarul cu multă apă. Nu se recomandă frecarea excesivă a grătarului, deoarece granulele de sare ar putea zgâria și deteriora suprafața.

Un alt remediu foarte eficient pentru curățarea grătarului presupune folosirea zațului de cafea. Amestecăm zațul de cafea cu apă clocotită și îl lăsăm să stea câteva ore pe suprafața grătarului. În acest fel,  reziduurile de murdărie și incrustațiile vor dispărea rapid.

În cele din urmă, un remediu alternativ pentru curățarea grătarului poate fi și folosirea uleiului de măsline. În acest caz, trebuie doar să stropim grătarul cu ulei și apoi să-l acoperim cu o cârpă groasă. După câteva ore, vom putea curăța ușor grătarul, eliminând toate reziduurile acumulate.

Evident, va fi necesar să spălăm bine grătarul, deoarece uleiului de măsline va lăsa suprafața prea grasă. În acest sens, putem apela la oțet sau bicarbonat de sodiu.

Remediile pentru a curăța grătarul fără riscul de a-i deteriora suprafața sunt într-adevăr multe și ușor de pus în practică.

 

 

BONUS. Curăță plasele de la geamuri înaintea sezonului rece. Nu trebuie să le demontezi

 

Ferestrele sunt echipate cu plase împotriva țânțarilor și a muștelor? Iată toate remediile care vă permit să le curățați în scurt timp, fără a fi nevoie să le demontați.

În primul rând, îndepărtați praful. Când vă decideți să curățați plasele împotriva țânțarilor trebuie să începeți întotdeauna prin îndepărtarea prafului de pe plasă și dintre colțuri. Pentru acest pas important, puteți folosi un aspirator sau o cârpă simplă de microfibră.

Curățarea plaselor cu un aspirator este perfectă dacă ai puțin timp la dispoziție. Trecând cu aspiratorul peste plasă și prin colțuri, veți aduna tot praful. Dacă, pe de altă parte, aveți mai mult timp la dispoziție, puteți folosi o cârpa din microfibră, cu care veți șterge plasa.

Elimina ușor grăsimea de pe aragaz și de pe blatul de lucru. Cel mai eficient truc

După ce ați îndepărtat praful, trebuie să le spălați. Pentru a curăța plasele fără a fi nevoie să le demontați, puteți folosi săpun de Marsilia. Doar turnați puțin săpun de Marsilia într-un sticlă cu pulverizator și adăugați apă până când recipientul se umple. 

Pulverizați lichidul pe plase, frecați-le cu o perie de plastic și apoi clătiți-le cu multă apă. Puteți adăuga și câteva picături de suc proaspăt de lămâie în recipientul în care ați pus săpunul de Marsilia.

Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit? Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli

Turnați 100 ml de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator și diluați-l cu un litru de apă. Agitați totul și pulverizați lichidul pe plasele de la geamuri.  

O modalitate foarte bună de a curăța plasele de la ferestre este să folosiți amoniac. Pentru a pregăti un detergent pentru curățarea plaselor veți avea nevoie de: 2 litri de apă și 400 ml de amoniac. 

Turnați cele două lichide într-un bol și așteptați câteva minute. Înmuiați în lichid un burete de vase și  frecați-l pe plasă. După ce ați dezinfectat întreaga suprafață, clătiți cu multă apă rece.

Nu aruncați covorașul din baie, care pare uzat. Îl puteți face din nou pufos și moale. Iată cum

În timpul curățării plaselor, este necesar să verificați întotdeauna informațiile furnizate de producător, pentru a ști cum se tratează materialul din care care au fost realizate. Evitați folosirea uleiurilor, deoarece acestea vor strica suprafața plasei. Dacă, în schimb, plasele sunt din fibră de sticlă, puteți folosi abur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel