Grammy 2019 - Marii învingători ai galei
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Gala premiilor Grammy: Beyoncé a depășit recordul all-time de trofee. Harry Styles a câștigat cea mai importantă categorie; ABBA a pierdut ultima șansă la un titlu al Academiei Americane de Muzică/ Sursă:www.entretengo.com
Gala premiilor Grammy: Beyoncé a depășit recordul all-time de trofee. Harry Styles a câștigat cea mai importantă categorie; ABBA a pierdut ultima șansă la un titlu al Academiei Americane de Muzică/ Sursă:www.entretengo.com
Cântăreaţa country Kasey Musgraves şi rapperul Childish Gambino au câştigat fiecare patru trofee şi au fost marii învingători la de-a 61-a gală de decernare a premiilor Grammy, organizată duminică seară la Los Angeles, unde cântăreţele Lady Gaga şi Brandi Carlile au fost recompensate cu câte trei trofee, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter. 

Gala a început cu un moment insolit, marcat de prezenţa pe scenă a unei foste prime doamne a Statelor Unite, Michelle Obama. Soţia fostului preşedinte american Barack Obama, însoţită de Alicia Keys, Jennifer Lopez, Lady Gaga şi Jada Pinkett Smith, a susţinut un discurs emoţionant, în care a vorbit despre meritele pe care muzica le are în promovarea diversităţii. Kasey Musgrave a obţinut principalul premiu la această ceremonie, impunându-se la categoria 'albumul anului' cu materialul discografic 'Golden Hour'. Artista americană a triumfat la alte trei categorii: 'cel mai bun album country', 'cel mai bun cântec country' ('Space Cowboy') şi 'cea mai bună interpretare solo country' ('Butterflies'). Childish Gambino, pseudonimul muzical al actorului Donald Glover, a câştigat tot patru premii, inclusiv pentru 'cântecul anului' şi 'înregistrarea anului' - două dintre cele patru categorii majore -, cu piesa 'This Is America'. Dua Lipa a fost desemnată cel mai bun artist debutant, Cardi B a triumfat la categoria 'cel mai bun album rap' cu materialul discografic 'Invasion of Privacy', iar Drake a obţinut premiul Grammy pentru cel mai bun cântec rap cu single-ul 'God's Plan'.

Lady Gaga premiată de trei ori

Lady Gaga a câştigat trei premii la gala de duminică seară, impunându-se la categoriile 'cea mai bună interpretare pop solo' cu single-ul 'Joanne (Where Do You Think You're Goin'?'), 'cel mai bun cântec compus pentru media vizuale' cu piesa 'Shallow' şi 'cea mai bună interpretare pop în duet/grup' pentru acelaşi cântec, interpretat alături de Bradley Cooper şi extras de pe coloana sonoră a filmului 'A Star Is Born'. Cântăreaţa Brandi Carlile a câştigat tot trei premii: cea mai bună interpretare roots american ('The Joke'), 'cel mai bun cântec roots american' ('The Joke') şi 'cel mai bun album americana' ('By The Way, I Forgive You'). În prima parte a galei, Ariana Grande a câştigat primul ei premiu Grammy din carieră, după ce s-a impus la categoria 'cel mai bun album pop vocal' cu materialul discografic 'Sweetener'.

Recital Diana Ross


Greta Van Fleet s-a impus la categoria 'cel mai bun album rock' cu discul 'From The Fires', iar Chris Cornell a fost recompensat postum cu premiul pentru 'cea mai bună interpretare rock' ('When Bad Does Good'). Transmisiunea televizată a galei Grammy 2019 a inclus şi un tribut muzical adus cântăreţei country Dolly Parton, la care au participat Miley Cyrus, Katy Perry, Kacey Musgraves, Maren Morris şi Little Big Town. De asemenea, în cadrul galei a susţinut un microrecital şi legendara Diana Ross, care va împlini în curând vârsta de 75 de ani. Jennifer Lopez a adus la rândul ei un tribut casei de discuri Motown, interpretând cu multă energie pe scenă un potpuriu inspirat din piese celebre lansate de-a lungul timpului de renumita companie americană. Cea de-a 61-a ediţie a galei Grammy Awards, organizată de The Recording Academy, a avut loc la Staples Center din Los Angeles. Prezentatoarea principală a galei a fost cântăreaţa americană Alicia Keys. 

VEZI ȘI:

Grammy 2019. Lady Gaga, Bradley Cooper şi Brandi Carlile, premiaţi

Grammy 2019. Michelle Obama, apariție surpriză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel