Graham Watson, surprins că Băsescu le spune oamenilor să nu meargă la vot
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
graham-watson
graham-watson

În cadrul unei intervenții pe care liderul Partidului Liberal-Democrat din Europa, Graham Watson, a avut-o în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3, acesta s-a arătat surprins de faptul că preşedintele suspendat Traian Băsescu îi îndeamnă pe oameni să nu meargă să voteze la referendum.

[caption id="attachment_204827" align="alignleft" width="400" caption="Sursa foto: Antena 3"][/caption]

Referitor la criticile aduse de către reprezentanții reprezentanților PPE Guvernului Ponta și schimbărilor din România, Graham Watson a declarat: ”Sunt foarte surprins că PPE a reacționat așa cum a făcut-o, parțial, pentru că nimic din ceea ce s-a intâmplat nu a fost făcut de guvernele anterioare;  în al doilea rand, pentru că încercarea d-lui Băsescu de a schimba legea astfel încât 50% dintre oamenii cu drept de vot va trebui să voteze în favoarea sau împotriva suspendării președintelui mi se pare înafara legilor democratice. Guvernul a avut dreptate să schimbe legea din nou”, a precizat liderul Partidului Liberal-Democrat din Europa.

Graham Watson a mai spus că nu ştie niciun alt stat din UE care să aibă această cerinţă - ca la referendumul de demitere a preşedintelui suspendat să fie prezenţi jumătate plus 1 din numărul votanţilor, pentru ca rezultatul să fie luat în considerare.

"Orice încercare de a ridica baremul este, pur și simplu, o încercare de a frustra voința poporului. Sunt foarte surprins că Traian Băsescu le spune oamenilor să nu meargă la vot (votul pentru referendumul de demitere a preşedintelui suspendat - n.r.). În orice democraţie, liderul ar trebui să-i încurajeze pe oameni să meargă la vot", a continuat Graham Watson.

"Mi se pare corect ca rezultatul votului, oricâţi români ar veni la vot, acela să fie luat în considerare", a conchis Liderul Partidului Liberal-Democrat din Parlamentul European, Graham Watson.

Vezi aici inregistrarea declarațiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel