Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta. Sursa foto: freepik.com
Gospodinele inventive pun, iarna, frunze de dafin în cuptor. Iată de ce fac asta. Sursa foto: freepik.com
Dafinul este nelipsit din bucătărie, deoarece aromatizează preparatele, sporindu-le gustul. 

Acest arbust aparține familiei Lauraceae și este ușor de cultivat. Este ideal pentru prepararea mâncărurilor la cuptor, dar este folosit și pentru a adăuga mai multă aromă supelor.

Mai mult decât atât, dacă vei pune frunze de dafin în cuptor, vei descoperi alte beneficii. Cum să folosești frunzele de dafin pentru a parfuma casa?

Frunzele de dafin, puse în cuptor, vor răspândi în casă un parfum plăcut și va elimina mirosurile neplăcute din bucătărie.

Pare incredibil, dar amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu va rezolva o problemă deranjantă

După ce vei îndepărta toată murdăria din cuptor, pune câteva frunze dafin pe o tavă ce copt, acoperită cu pergament, pentru 20 de minute la aproximativ 150 de grade Celsius.

Frunzele de dafin pot fi uscate și în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui  frunzele de dafin pe o farfurie și să le acoperi cu hârtie de copt. Pune frunzele pentru 35 de secunde în cuptorul cu microunde, la 1000 de wați. 

Frunzele de dafin, uscate la cuptor, nu doar că vor umple casa cu un miros plăcut, ci vor putea fi păstrate o perioadă lungă de timp.

 

Cum se degresează cuptorul cu lămâie?

 

Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din cuptor, poți folosi o lămâie. Acest fruct este un neutralizator natural binecunoscut pentru absorbția mirosurilor neplăcute și emana un miros proaspăt.

Amestecă 500 ml apă cu  150 ml suc de lămâie. Apoi, toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați-l pe toată suprafața cuptorului. Nu uitați să pulverizezi acest lichid și pe tăvi.

Pe o tavă de copt se pune  puțină apă și zeama de la trei lămâi. Apoi, pornește cuptorul la temperatură mică și lasă-l cel puțin o jumătate de oră pentru ca apa să se evapore împreună cu sucul de lămâie.

După ce ai oprit cuptorul, lasă tava să se usuce înăuntru cu ușa cuptorului închisă. La final, trece cu o cârpă peste toate suprafețele cuptorului pentru a-l degresa.

În acest fel, nu doar că vei elimina mirosurile neplăcute, dar vei căruța și cuptorul.

 

Cum să parfumezi casa cu coaja de portocală?

 

Cojile de portocală sunt o soluție simplă pentru a parfuma casa în mod natural. Trebuie doar să le pui într-un cuptor încins sau pe un calorifer. 

De asemenea, cojile de portocală sunt ideale pentru combaterea țânțarilor și a furnicilor, deoarece insectelor nu le place mirosul de citrice. În plus, le poți folosi și pentru curățarea și lustruirea inoxului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel