Gospodinele înțelepte pun o lingură de detergent în aspirator: vei fi surprins când vei afla de ce
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gospodinele înțelepte pun o lingură de detergent în aspirator - vei fi surprins când vei afla de ce. Sursa - pixabay.com
Gospodinele înțelepte pun o lingură de detergent în aspirator - vei fi surprins când vei afla de ce. Sursa - pixabay.com
În timp, aspiratoarele încep să emită un miros neplăcut, care poate fi eliminat foarte greu.

Chiar dacă schimbați filtrele la timp, mirosul se va simți într-o zi. Particulele de murdărie și praf se vor acumula cu încăpățânare în compartimentele interne ale aspiratorului: furtun, țevi, motor.

Este destul de dificil să curățați complet un aspirator, care a funcționat mai mult de un an, dar există o cale de ieșire.

Pune câteva lămâi în lada cu cartofi: secretul grădinarilor cu experiență

Pentru a face acest lucru, este suficient să adăugați 1-3 lingurițe de detergent în recipientul de praf de fiecare dată.

Este indicat să alegeți produse cu o aromă persistentă. Prin urmare, nu doar că puteți curăța aparatul electrocasnic, ci și împrospăta eficient aerul.

Cinci plante care te ajută să scapi de dependența de zahăr: folosește-le în băuturi și deserturi

În loc de detergent, în colectorul de praf puteți pune 1-2 dischete de bumbac, înmuiate în ulei esențial sau chiar parfum.

Apropo, același truc vă permite să rezolvați problema unui miros neplăcut din coșul de gunoi.

 

 

BONUS. Înfășurați tacâmurile în staniol: vor fi mai strălucitoare și mai curate. Încercați metoda și nu veți regreta

 

Știați că folia de staniol poate fi utilă în multe alte moduri decât în ​​bucătărie?

Printre acestea, regăsim și posibilitatea lustruirii argintului. Nu toată lumea este conștientă de capacitatea acestui produs de a da o strălucire argintăriilor: să ne gândim la bijuterii și tacâmuri.

Te-ai întrebat vreodată de ce argintăria se întunecă? Există mai multe motive: de exemplu, argintul își pierde strălucirea în contact cu apa de mare, dar și în contact continuu cu pielea. Cel mai probabil, în unele cazuri, vor apărea pete întunecate.

Există, totuși, metode eficiente și simple, mai ales economice, care pot fi utile pentru ca argintul să fie curat și fără pete. Una dintre acestea presupune utilizarea foliei de aluminiu.

Curăță rapid grăsimea veche de sub marginea metalică a unui capac de sticlă: metoda cu care vei reuși

Pentru a obține tacâmuri de argint curate, puteți utiliza folie de aluminiu. De exemplu, se poate observa adesea că tacâmurile pe care le folosim pentru a mânca se întunecă. Ei bine, folosind acest truc vom obține niște rezultate uimitoare.

Este suficient să luăm un vas suficient de mare, în care vom pune toate tacâmurile de argint. Vasul nu trebuie să fie de plastic, deoarece vom turna în el apă clocotită. Tapetam tot fundul vasului cu folie de aluminiu.

Ai ars cămașa preferată cu fierul de călcat? Cu aceasta metodă rezolvi imediat problema

Așezați apoi tacâmurile deasupra foliei și acoperiți totul cu sare fină. În acest moment, turnați apă clocotită deasupra ca să acopere sarea. Așteptăm câteva ore pentru ca apa și toate celelalte elemente să interacționeze între ele.

Ce se va întâmpla? Acea oxidare va fi practic eliminată. Nu uitați să așteptați cel puțin 4-5 ore pentru un rezultat adecvat. Apoi, scoateți tacâmurile, asigurându-vă că s-au răcit și clătiți-le bine. Tacâmurile vor fi ca noi.

Luați niște pungi simple și curățați cuptorul: o metodă incredibilă. Toată murdăria se va desprinde repede

Unele gospodine aleg să folosească pastă de dinți. Pe o perie se pune o cantitate mică de pastă de dinți și se freacă ușor argintăria. Este important să clătiți bine după aceea. Această operație poate fi repetată până când se obține rezultatul dorit. Tacâmurile vor deveni mai strălucitoare ca niciodată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel