Gospodinele cu experiență pun scorțișoară pe covor înainte de a-l aspira: trucul care le scapă de o problemă mare
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gospodinele cu experiență pun scorțișoară pe covor înainte de a-l aspira. Sursa foto: freepik.com
Gospodinele cu experiență pun scorțișoară pe covor înainte de a-l aspira. Sursa foto: freepik.com
Scorțișoara te scapă de mirosul neplăcut al aspiratorului.

Un sfat simplu va face curățarea covorului mai ușoară, iar o aromă plăcută va persista mult timp în casă. Uneori, după mai multe utilizări, aspiratorul are un miros neplăcut. Motivele apariției acestui miros urât sunt mai multe: coșul de praf plin, un filtru înfundat, un blocaj în furtun sau o defecțiune a pieselor interne.

Desigur, dacă simți un miros neplăcut, care iese din aspirator, mai întâi, trebuie să determini cauza și să o elimini prompt.

Sunt momente când coșul de praf a fost deja golit, filtrul și furtunul au fost curățate, iar mirosul urât încă nu a dispărut.

Pune zahăr pe blugi înainte de a-i spăla și vei evita o problemă majoră

De vină este gunoiul colectat în recipientele din interiorul aspiratorului, care devine un mediu atractiv pentru o varietate de bacterii. Aceste bacterii se înmulțesc în interiorul aspiratorului și pot provoca un miros neplăcut.

Dar nu intra în panică. Dacă ai curățat deja aspiratorul, poți folosi remedii populare pentru a combate mirosurile neplăcute, care au rămas. De exemplu, scorțișoară măcinată.

Dacă, după folosirea unui aspirator, în cameră rămâne un miros neplăcut, scorțișoara obișnuită te va ajuta să depășești această problemă. Pentru a face acest lucru, cu o jumătate de oră înainte de curățare, stropește covorul cu scorțișoară frumos mirositoare.

Curăță podeaua fără a lăsa urme: folosește un truc simplu, cu un rezultat extraordinar

Când vei aspira covorul, scorțișoara va neutraliza mirosul urât din aspirator și va împiedica răspândirea acestuia în cameră. După curățarea covorului, în casă va rămâne o aromă plăcută a condimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel