Gospodinele ard frunze de dafin în casă: vei fi surprins când vei afla de ce
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Gospodinele ard frunze de dafin în casă - vei fi surprins când vei afla de ce. Sursa - pixabay.com
Gospodinele ard frunze de dafin în casă - vei fi surprins când vei afla de ce. Sursa - pixabay.com
Frunza de dafin este folosită în bucătărie, pentru preparea bucatelor și a conservelor. De asemenea, frunzele de dafin se folosesc și pentru eliminarea insectelor din cutiile în care sunt depozitate cerealele și făina.

Frunzele de dafin mai au și alte proprietăți miraculoase, pe care doar puțini le cunosc. Unele gospodine dau foc unei frunze de dafin.

Aroma care se eliberează, împreună cu fumul produs de arderea unei frunze de dafin, combate mirosul de umezeală și de mucegai, inclusiv și mirosurile neplăcute din baie.

Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant: prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine

Pe lângă mirosul de prospețime, fumul frunzei de dafin are și un efect calmant. Inspirând aroma fumului de frunze de dafin, puteți ameliora stresul. 

Efectul fumului de dafin, după o zi grea de muncă, este mult mai benefic decât alcoolul. Este suficient să faci asta de două ori pe săptămână și vei observa un aflux de forță, iar problemele nu vor mai părea atât de mari.

Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna

În plus, făcând acest lucru toamnă, puteți conta pe un efect de vindecare. Aroma frunzei de dafin are un efect benefic asupra sistemului imunitar, mai ales dacă cineva din casă este răcit.  

Și, desigur, fumul frunzei de dafin va speria insectele nepoftite: gândacii, muștele și, odată cu ele, și o mulțime de bacterii patogene.

BONUS. Patru greșeli frecvente care distrug cuptorul cu microunde: încetați să faceți asta

Majoritatea dintre noi avem în bucătărie un cuptor cu microunde. În același timp, unii continuă să facă greșeli în funcționarea acestuia.

Nu este nimic complicat în funcționarea unui cuptor cu microunde, chiar și un copil poate încălzi alimentele în el. Dar unele greșeli pe care le facem, pot duce la defecțiunea cuptorului.  

Vase nepotrivite. Mulți utilizatori știu că vasele metalice nu pot fi introduse într-un cuptor cu microunde. Aceeași regulă se aplică produselor cu acoperire metalică și cu fire subțiri de argint.

Uneori, cuptorul cu microunde este folosit pentru a usca pantofii, șosetele sau alte lucruri din el. În acest caz, durata sa de viață este mult redusă.

Săpun de casă cu ulei de măsline. Rețeta străveche a bunicii 

Se obișnuiește să încălziți alimentele într-un cuptor cu microunde într-un recipient sigilat. Dacă nu se face acest lucru, petele de grăsime de pe pereții interiori ai produsului nu pot fi evitate. 

Acesta este motivul pentru care trebuie să curățați regulat cuptorul cu microunde. Dacă nu faceți acest lucru, atunci poate apărea mucegai, care duce la o deteriorare gravă a echipamentului.

Cum poți salva o plantă de cameră, atacată de musculițe? Ai nevoie de un chibrit și ai scăpat de problemă

Adesea cuptorul cu microunde este plasat lângă fereastră. Razele solare și supraîncălzirea afectează negativ funcționarea lui. Nu puteți lipi cuptorul prea strâns pe perete. Deci ventilația va funcționa mai greu și supraîncălzirea nu poate fi evitată, dacă cuptorul funcționează timp de 10-15 minute la rând. 
 

 

BONUS. Luați niște pungi simple și curățați cuptorul: o metodă incredibilă. Toată murdăria se va desprinde repede 

 

Iată o metodă originală, cu care puteți curăța bine și temeinic cuptorul.

Uneori, curățarea cuptorului și a celor mai încăpățânate pete poate fi de-a dreptul obositoare și complexă.

Vă prezentăm un truc, cu care puteți curăța corect cuptorul fără niciun efort. În plus, este rapid și simplu.

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

În primul rând, luăm degresantul nostru de încredere și pulverizăm produsul pe grătar și în cuptor.

După aceea luăm o pungă de plastic, care ne va ajuta să curățăm cuptorul. Tăiem punga pentru a o deschide complet și o așezăm pe părțile pe care am pulverizat degresantul. Repetăm ​​aceeași operațiune până când întregul interior al cuptorului este acoperit cu degresant și pungi. În acest fel produsul nu se va usca rapid și, prin urmare, va îndepărta murdăria mult mai eficient și ușor.

Pe lângă pungi putem folosi și o folie alimentară. Apoi lăsăm totul să se odihnească cel puțin 2 ore sau chiar mai bine toată noaptea.

Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare 

Apoi scoatem pungile de plastic și  trecem cu o cârpă umedă, pentru a o curăța corect și temeinic.

Toată murdăria se va desprinde cât ai clipi. În schimb, pentru a elimina cele mai încăpățânate pete, trebuie doar să treci peste ele cu un burete de bucătărie și să freci ușor. Toată murdăria se va desprinde în cel mai scurt timp.

La final uscăm cuptorul cu o cârpă curată și uscată. Cu toate acestea, pentru a elimina mirosul degresantului, trebuie să pornim cuptorul și să-l setăm temperatura la 250 de grade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel