Data publicării:

Google investește 8 milioane de dolari în firmele israeliene de inteligență artificială și întreprinderile palestiniene

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Google investește 8 milioane de dolari pentru a sprijini firmele de tehnologie israeliene și întreprinderile palestiniene, a anunțat grupul deținut de Alphabet, citând necesitatea ca micile companii să obțină finanțare în timpul războiului dintre Israel și Hamas.

Google a precizat că fondul său de sprijin de 4 milioane de dolari va fi oferit startup-urilor de inteligență artificială din Israel, iar alte 4 milioane de dolari vor merge către startup-uri și întreprinderi palestiniene aflate la început de drum pentru a le ajuta să își continue activitatea, scrie Reuters.

Subvenția pentru startup-urile israeliene de inteligență artificială se va adăuga fondului de urgență al Autorității israeliene pentru inovare, apărut după izbucnirea războiului la 7 octombrie, destinat companiilor cu o "pistă scurtă" de finanțare de până la șase luni.

"În situația actuală, destul de multe startup-uri din Israel se străduiesc să obțină capital de la investitori și au nevoie urgentă de o punte financiară pentru a-și continua activitatea", a precizat Google într-un comunicat.

Împrumuturi și subvenții pentru 1.000 de întreprinderi mici palestiniene.

Google spune că s-a oferit să ajute la maximizarea potențialului de succes a aproximativ 20 de startup-uri, în domeniul soluțiilor și serviciilor de inteligență artificială, numărul exact și mărimea granturilor fiind determinate de cererile pe care le primește. Separat, în parteneriat cu organizații non-profit locale și globale, va oferi împrumuturi și subvenții pentru 1.000 de întreprinderi mici palestiniene.

De asemenea, va oferi granturi de pornire pentru 50 de startup-uri tehnologice din zonele palestiniene. În total, speră să contribuie la menținerea a 4.500 de locuri de muncă și la crearea de noi locuri de muncă pentru palestinieni.

De asemenea, Google a donat milioane de dolari pentru eforturile de urgență israeliene, precum și pentru ajutorul umanitar acordat în Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel