Google îl omagiază pe Howard Carter. Vezi cine a fost acesta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
carter
carter

Google şi-a schimbat logoul pentru a-l omagia pe Howard Carter, cel care a descoperit mormântul faronului egiptean Tutankamon. Carter este faimos pentru descoperirile sale din Egipt, mai ales că a reuşit să aducă o nouă lumină asupra piramidelor egiptene. Carter a reuşit să supravieţuiască blestemului, pe care se spune că îl poartă, mormântul lui Tutankamon.

Howard Carter, născut la 9 mai 1874 în Londra, a moştenit de la tatăl său talentul artistic, manifestat prin metodele inovative găsite de tânărul Howard încă din vremea adolescenţei pentru a copia decoraţiunile din mormintele regilor egipteni. Prima sa expediţie în Egipt s-a petrecut în 1891, când Howard Carter avea doar 17 ani, acesta fiind trimis să îl ajute pe Percy Newberry la săpăturile de la mormintele din Beni Hasan.

După ce a întreprins mai multe expediţii arheologice pentru diverse firme, din 1914, egiptologul Carter s-a putut bucura de sprijinul Lordului Carnarvon care i-a susţinut financiar expediţile din Valea Regilor. Acestea au fost însă întrerupte până în 1917 din cauza Primului război Mondial fără a aduce vreun rezultat până în 4 noiembrie 1922, când grupul de săpători condus de Howard Carter a descoperit scările care duceau spre mormântul lui Tutankhamon.

Mormântul lui Tutankhamon a devenit faimos datorită miilor de obiecte şi aurului găsit în interiorul cavoului, golirea acestuia durând nu mai puţin de un deceniu. După golirea mormantului, în 1932, Howard Carter s-a retras din arheologie şi a devenit agent part-time pentru colecţionari şi muzee. Nu la foarte mult timp după, pe 2 martie 1939, la 64 de ani de la naştere, fostul arheolog a murit de cancer, dar cu toate că această cauză pare a fi una naturală, tot există voci care consideră că acesta a fost omorât de „Blestemul regelui Tutankhamon”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel