Google a anunțat că va schimba algoritmul de căutare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
google1
google1

Google  va introduce un nou algoritm pentru prioritizarea rezultatelor pe motorul de căutare al companiei americane. Astfel, site-urile care vor avea conţinut de calitate, dar care nu sunt neapărat optimizate pentru „a apărea sus în Google” vor fi favorizate, în detrimentul companiilor care au optat pentru algoritmi de supraoptimizare, în ciuda unui conţinut îndoielnic.

Anunţul a fost făcut pe blogul Google, care a precizat că algoritmul folosit de companie până acum va fi schimbat în totalitate. Companiile care neglijează setul de reguli referitoare la conţinutul online de calitate vor fi „pedepsite”, astfel încât cele cu conţinut de interes pentru utilizatori vor fi avantajate, scrie puterea.ro..

 Potrivit puterea.ro., noul algoritm urmează să fie introdus începând cu următoarele zile, cel mai probabil la începutul lunii mai, şi, dacă totul merge cum trebuie, va scoate dintre primele rezultate paginile descrise drept „web spam”. Acestea sunt considerate drept site-uri care, deşi nu conţin informaţii relevante pentru utilizatori, au reuşit prin artificii de tip SEO să ajungă primele în anumite liste de căutare. Aceste pagini vor intra ulterior într-o listă de site-uri web spam care trebuie evitate. „Concret, vor fi penalizate site-urile care includ în informaţiile meta prea multe keyword-uri pe o pagină, care fac schimb de prea multe link-uri sau pur şi simplu site-urile care fac mai mult decât s-ar aştepta un om obişnuit să facă”, a precizat Matt Cutts, care are funcţia de Web Spam Chief la Google.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel