Data publicării:
Gogoși libaneze. Rețeta ușoară și savuroasă
Dacă vrei să încerci ceva nou în materie de bunătăți făcute în casă, dar nu foarte complicat, această rețetă de gogoși libaneze este fix ce căutai.
Ingrediente
- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).
Cum se prepară
Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.
Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa.
Vezi și: Clătite norvegiene. Rețeta delicioasă de Pannekaker
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News