Gluma zilei despre Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Stelian Ion și Nicolae Ciucă
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Iohannis - PNL
Iohannis - PNL
Val Vâlcu a făcut o glumă legată de trei expresii lansate în spaţiul public de către preşedintele Klaus Iohannis. 

"După ce l-a sertarizat pe Ludovic Orban şi l-a crizat pe Stelian Ion, iată că acum preşedintele Klaus Iohannis îl flexibilizează pe Nicolae Ciucă", spune Val Vâlcu, trimitere la ultimele declaraţii din spaţiul public.

Reamintim faptul că, în urmă cu o săptămână, Iohannis i-a numit pe liderii USR "crizatori"

"Trebuie să vedem lucrurile aşa cum le văd şi românii. Trebuie să se termine criza politică, care nu este România, nu este despre problemele românilor, este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanţi sunt şi nu au reuşit să arate decât ce neimportanţi sunt, ca să o spun foarte franc. Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă ca să formeze un Guvern ca să ne apucăm..., ca să se apuce Guvernul să rezolve problemele românilor şi problemele României: pandemia, criza energetică, venirea iernii şi reformele.

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 şi sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiţie - avem absolută nevoie de o justiţie independentă, corectă, dreaptă -, avem nevoie de schimbări, legile justiţiei sunt încă aşa cum au rezultat ele pe vremea PSD-ului lui Dragnea. Nu putem să rămânem aşa. Avem nevoie de reformă în administraţie. Avem nevoie de reformă în domeniul pensiilor, avem nevoie în domeniul salarizării publice. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare, cum se numeşte. Coaliţia care a guvernat până acum nu a reuşit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu, acum, de la Bruxelles, de ce nu au reuşit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii, cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situaţia la noi", a afirmat Iohannis.

Ciucă, sfătuit să "flexibilizeze" mandatul cu care negociază formarea unui guvern

Pe de altă parte, se pare că lui Nicolae Ciucă i-ar fi fost trasată sarcina de a "flexibiliza" mandatul cu care merge la negocierile în vederea formării unui nou guvern, chiar dacă preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi, că mandatul PNL nu s-a flexibilizat şi este în continuare pentru susţinerea unui guvern minoritar PNL-UDMR, menţionând că liberalii au făcut "un pas important" şi au arătat că înţeleg "importanţa momentului prin care trece România", iar până în prezent nu s-a văzut niciun "act de concesie" din partea PSD sau USR.. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel