GLOBURILE DE AUR 2015. Lista completă a câștigătorilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, a avut loc  cea de-a 72-a gală a premiilor Globul de Aur. 

GLOBURILE DE AUR 2015. Lungmetrajul "Boyhood", realizat în 12 ani, regizat de cineastul Richard Linklater s-a impus, dumincă, la trei categorii principale. A câștigat trei trofee, inclusiv cel decernat în cadrul categoriei "cel mai bun film - dramă" la cea de-a 72-a ediţie a galei Globurilor de Aur. Regizorul Richard Linklater şi actriţa Patricia Arquette - la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" - au adus acestei pelicule celelalte două trofee.

GLOBURILE DE AUR 2015. "The Grand Budapest Hotel" a fost desemnat cel mai bun film - comedie sau musical la gala Globurilor de Aur de la Los Angeles. 

GLOBURILE DE AUR 2015. Eddie Redmayne a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun dintr-o dramă actor graţie evoluţiei sale din filmul "The Theory of Everything", iar Julianne Moore a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-o dramă pentru prestaţia ei din filmul "Still Alice".

GLOBURILE DE AUR 2015. Michael Keaton s-a impus la categoria "cel mai bun actor dintr-un film - comedie/dramă" pentru rolul din filmul "Birdman", iar Amy Adams s-a impus la categoria feminină echivalentă pentru rolul din filmul "Big Eyes".

GLOBURILE DE AUR 2015. Jeffrey Tambor a devenit primul artist transgender din istorie care a fost recompensat cu un Glob de Aur după ce s-a impus la categoria "cel mai bun actor într-un serial - comedie" pentru evoluţia sa din show-ul "Transparent", care a devenit prima producţie a grupului Amazon care câştigă un Glob de Aur, după ce s-a impus la categoria "cel mai bun serial - comedie".

GLOBURILE DE AUR 2015. Matt Bomer s-a impus la categoria "cel bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj TV" pentru evoluţia sa din filmul "The Normal Heart", produs de HBO, dedicat victimelor făcute de SIDA.

GLOBURILE DE AUR 2015. John Legend a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original pentru single-ul "Glory", inclus pe coloana sonoră a filmului "Selma".

GLOBURILE DE AUR 2015. George Clooney a urcat pe scenă pentru a primi Cecil B. DeMille Award. Patricia Arquette a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar dintr-un film pentru evoluţia ei din "Boyhood". 

GLOBURILE DE AUR 2015. J.K. Simmons a fost desemnat cel mai bun actor într-un rol secundar pentru rolul din "Whiplash", în care interpretează rolul unui instructor de muzică extrem de exigent.

GLOBURILE DE AUR 2015. Richard Linklater s-a impus la categoria "cel mai bun regizor" pentru filmul "Boyhood", cineastul dedicând trofeul părinţilor săi.

GLOBURILE DE AUR 2015. Amy Adams a învins-o pe favorita Emily Blunt ("Into the Woods) la categoria "cea mai bună actriţă - comedie/musical" cu rolul din filmul "Big Eyes". 

GLOBURILE DE AUR 2015. "The Affair", produs de Showtime, a fost desemnat "cel mai bun serial TV - dramă", iar artista debutantă Gina Rodriguez a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-un serial-comedie pentru evoluţia ei din "Jane the Virgin".

GLOBURILE DE AUR 2015. Kevin Spacey a câştigat primul său Glob de Aur pentru rolul interpretat în cel de-al treilea sezon al serialului "House of Cards". 

GLOBURILE DE AUR 2015. Maggie Gyllenhall a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-o miniserie TV pentru rolul din "The Honorable Woman". 

GLOBURILE DE AUR 2015. Serialul "Fargo", produs de FX, s-a impus la categoria "cea mai bună miniserie TV sau lungmetraj TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel