Data actualizării:
Data publicării:

Glazură oglindă pentru prăjituri. Cum o faci cât mai lucioasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să îți glazurezi prăjiturile, torturile într-un mod inedit, poți încerca această rețetă de glazură "oglindă". Iată cum se prepară.

Ingrediente glazura oglindă

 220 gr zahăr
 160 gr ciocolată cu 65% cacao
 80 ml smântână pentru frişcă
 150 ml apă
 10 gr gelatină
 30 gr cacao

Cum să prepari glazura oglindă 

Pentru început, vom pune gelatina la hidratat, în apă rece timp de 5 minute. Într-o cratiţă vom pune zahărul peste care turnăm apă şi îl lăsăm să fiarbă până va ajunge la 105 grade, potrivit cumsa.ro. Dacă nu aveţi un termometru special, lăsaţi apa să fiarbă 2 – 3 minute de când a ajuns în punctul de fierbere.

După ce a fiert, vom lua siropul de pe foc şi vom pune cicolata şi cacaua şi le amestecăm bine. Când s-a topit ciocolata, adăugăm gelatina hidratată şi amestecăm până când se topeşte şi aceasta. La final, vom pune smântâna dulce care trebuie să fie la temperatura camerei.

Amestecăm totul până obţinem o creamă omogenă. Ca să fie şi mai fină glazura, o trecem printr-o sită măruntă de 2 ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel