Data publicării:
Glazură oglindă pentru prăjituri. Cum o faci cât mai lucioasă
Dacă vrei să îți glazurezi prăjiturile, torturile într-un mod inedit, poți încerca această rețetă de glazură "oglindă". Iată cum se prepară.
Ingrediente glazura oglindă
220 gr zahăr
160 gr ciocolată cu 65% cacao
80 ml smântână pentru frişcă
150 ml apă
10 gr gelatină
30 gr cacao
Cum să prepari glazura oglindă
Pentru început, vom pune gelatina la hidratat, în apă rece timp de 5 minute. Într-o cratiţă vom pune zahărul peste care turnăm apă şi îl lăsăm să fiarbă până va ajunge la 105 grade, potrivit cumsa.ro. Dacă nu aveţi un termometru special, lăsaţi apa să fiarbă 2 – 3 minute de când a ajuns în punctul de fierbere.
După ce a fiert, vom lua siropul de pe foc şi vom pune cicolata şi cacaua şi le amestecăm bine. Când s-a topit ciocolata, adăugăm gelatina hidratată şi amestecăm până când se topeşte şi aceasta. La final, vom pune smântâna dulce care trebuie să fie la temperatura camerei.
Amestecăm totul până obţinem o creamă omogenă. Ca să fie şi mai fină glazura, o trecem printr-o sită măruntă de 2 ori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News