Data publicării:

Giurgiu: Bulgar cercetat după ce a încercat să introducă în România 1.000 de pachete cu ţigări

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un cetăţean bulgar de 39 de ani este cercetat pentru trafic de produse accizabile după ce poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse l-au depistat în timp ce încerca să introducă în România 1.000 de pachete de ţigări ascunse într-un loc special amenajat din remorca autoturismului pe care îl conducea.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat astăzi (marţi n.r.) acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport. În urma controlului amănunţit efectuat asupra unui autoturism condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 39 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat din remorca acestuia, cantitatea totală de o mie de pachete cu ţigări, toate având aplicate timbru fiscal bulgăresc", se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de ITPF Giurgiu, scrie Agerpres.

La cercetări, persoana în cauză a declarat faptul că ţigările îi aparţin şi le-a achiziţionat din Bulgaria, intenţionând să le transporte în Germania, pentru a le comercializa.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 19.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a zece mii de ţigări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel