Giovanni Pittella, liderul grupului (S&D) din Parlamentul European: România trebuie să intre în Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Schengen
Schengen
Liderul grupului social-democraților din Parlamentul European (S&D), Giovanni Pittella, a declarat, sâmbătă, că România și Bulgaria sunt "parteneri de drept ai UE" și, prin urmare, trebuie să intre în spațiul Schengen.

"Apărăm dreptul la mobilitate - România și Bulgaria sunt parteneri de drept ai UE. Drept urmare, trebuie să intre în spațiul Schengen. Acesta este modul nostru de a fi social-democrați și de a aborda noile preocupări și noile provocări", a spus Pittella, prezent la lucrările Consiliului Național al PSD de la Palatul Parlamentului, făcând referire la obiectivele europenilor social-democrați.

El a adăugat că, alături de eurodeputații români, încearcă să schimbe situația socio-economică a Europei.

"Sunt fericit că aparțin marii familii social-democrate. Sunt italian și, ca toți italienii, iubesc România. De cel puțin 20 de ani vă cunosc, l-am cunoscut prima dată pe Victor Boștinaru și împreună am creat calea către social-democrație. Astăzi, împreună cu colegii mei, sunt implicat în trei bătălii. Prima este să schimbăm situația socio-economică din Europa. Astăzi, datorită lui Victor Ponta, voi creșteți cu 3% ca PIB. Dar piața României este Europa și dacă Europa nu se schimbă, nici voi nu veți avea succes. Ca urmare, trebuie să schimbăm politica austerității", a continuat Giovanni Pittella, citat de Agerpres.

Liderul social-democraților din PE a subliniat că un alt obiectiv al grupului este să facă astfel încât să "depășească crizele care sunt la granița Europei — Ucraina, Orientului Mijlociu, criza palestiniană" și să asigure apărarea drepturilor oamenilor, indiferent de rasa, sexul sau credința acestora.

Vezi și: Gabriel Oprea (UNPR) distruge planul PNL de preluare a puterii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel