Gigi Becali poate pierde tot din cauza unei declarații despre cărțile din închisoare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O declarație făcută de Gigi Becali la B1Tv, de Sf. Ion, îl poate băga din nou în pușcărie. Avocatul Lucian Bolcaș a confirmat pentru DCNews că Becali riscă enorm după ce a explicat modul în care și-a scris cărțile în arest.

”Gigi Becali are dreptate, a spus maestrul Bolcaș. Modificările legii, privind eliberarea condiționată, dacă vor fi promulgate, nu operează decât în viitor, din momentul adoptării. Deci, îndoiala privind calitatea lucrării științifice sau suspiciunea de plagiat nu oprează în trecut. Decizia eliberării condiționate, luată de instanță, este definitivă”.

Declarația, temei pentru începerea revizuirii

În ce măsură ar putea fi revizuită decizia, după declarațiile făcute de Becali la B1tv?

”Declarația televizată nu este o probă, decât în măsura în care se dovedește că este adevărat ce a spus dl. Becali la televizor. Însă, înregistrarea emisiunii poate fi un temei pentru începerea revizuirii, proces în care trebuie să fie dovedită frauda. Procurorii constată că a intervenit un fapt nou, care nu se cunoștea în momentul când instanța a hotărât eliberarea condiționată. Ca urmar, încep cercetările și strâng dovezi că eliberarea s-a produs prin fraudă. Dacă au aceste dovezi, hotărârea poate fi revizuită, cu alte cuvinte, Becali se va întoarce în arest”.

”Eu nu am darul scrisului”

”Cred şi eu că nimeni nu poate scrie 10 cărţi aşa, de unul singur, a spus Becali citat de România Tv. Dacă eşti ajutat şi dacă legea permite să fii ajutat de îndrumător, de ce să nu fii ajutat ca să scapi de pedeapsă mai repede? Eu pot să fac o carte cu un profesor universitar, el o scrie, eu, fără să scriu nimic, sunt coautor şi îmi dă legea 30 de zile pentru că sunt coautor.  Eu nu am darul scrisului şi îl chem pe coordonator la puşcărie şi îi povestesc. El scrie cartea şi eu câştig zilele. Până schimbă Parlamentul legea, mi-am luat eu câştig cinci zile”, a declarat Gigi Becali la B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel