Gigi Becali, derapaj: Ce să dezbată Iohannis cu o femeie?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat la ieşirea din sediul DNA că, deşi are dreptul de vot suspendat, el nu ar vota o femeie pentru funcţia de preşedinte şi îi dă dreptate preşedintelui Iohannis pe tema dezbaterii. 

"Cum să votezi o femeie preşedinte, păi ce, am luat-o razna cu capul? Ne ducem pe mirişte? Hai să mergem toţi pe mirişte, să luăm brazda cu capul. Că face, dom'le, confruntare cu Iohannis. Păi dacă eşti bărbat, cum să faci confruntare cu o femeie? Ce să te confrunţi cu o femeie? Păi ăla e bărbat, ce să se confrunte cu ea? Ce idei poate să aibă ea? Nu sunt misogin, eu spun ce spune Sfânta Scriptură în Biblie, ce spune Sf Apostol Pavel şi Hristos. Femeia preşedinte nu poate să fie, aşa scrie", a declarat Gigi Becali la ieşirea de la sediul DNA: 

CNCD, reacţie imediată 

Preşedintele Colegiului Naţional al Combaterii Discriminării, Czaba Asztalos, a reacţionat la scurt timp după aceste declaraţii. 

"Am să pun la dispoziţia Colegiului materialele pentru eventualitatea unei autosesizări. Dar eu vreau, ca preşedinte, să luăm o poziţie faţă de această situaţie, fără a intra în dezbaterea politică şi campania din aceste zile. Putem să avem multe alte motive pentru a face sau nu o dezbatere politică, dar nu legat de gen şi sunt convins că şi preşedintele în funcţie, dacă ia o decizie, nu o ia în funcţie de faptul că un contracandidat este femeie sau nu. Avem, în lume, multe femei în funcţii de conducere. Viitorul şef al Comisiei Europene este femeie, în Germania avem cancelar femeie, şi avem multe exemple de acest fel. Cu atât mai grav este că a făcut aceste declaraţii în faţa unor jurnaliste. Nu vreau să calific eu în vreun fel afirmaţiile dlui Becali, cred că cetăţenii pot trage singuri concluziile. Eu l-aş cita, desigur, pe Steinhardt din Jurnalul Fericirii, care spune că nu îi înţelege pe cei care confundă religia cu prostia", a declarat Czaba Asztalos la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel