Gîdei (PSD): Poșta Română este un butoi cu pulbere. În orice zi, poștașii oficianți care lucrează pe salariul minim pot să își înceteze activitatea
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Laurențiu Gîdei
Foto Facebook Laurențiu Gîdei
Laurențiu Gîdei, deputat PSD, trage un nou semnal de alarmă despre situația dezastruoasă de la Poșta Română.

”Situația în Poșta Română este dezastruoasă! Este un butoi cu pulbere. În orice zi, poștașii oficianți care lucrează pe salariul minim pot să își înceteze activitatea. De exemplu, la Oficiul Poștal din Babadag, în 14 decembrie a avut loc un incendiu. Acum, dacă intri acolo în instituție, la ghișeu, unde ai program cu publicul nu poți respira din cauza unui miros înecăcios de fum. O oficiantă de acolo îmi spunea că lucrează în Poșta Română de 33 de ani, iar în luna decembrie 2022 a avut un salariu de 21 de milioane de lei vechi.”, a spus deputatul PSD, Laurențiu Gîdei, la emisiunea moderată de Ioana Constantin la B1 TV.

”Apoi, toți oficianții mi-au adus la cunoștință niște grozăvii, dar se pare că se vrea ca Poșta Română să fie distrusă dinadins pentru că, poate, se va privatiza sau așteaptă concurența după colț. Nu se poate așa ceva! În acest moment, de 18 luni de când este actualul domn director, care nu știu dacă a mai condus ceva în viața lui, dar acum are frâiele celei mai mari companii a României, și-a angajat în 18 luni la Centrala din București 65 de persoane!  Are în organigramă 10 posturi de consilieri. În afara de ei, s-au mai angajat pe alte posturi în Centrală și, bine-nțeles, i-a detașat pe toți ca și consilieri la el.”, a declarat Gîdei.

”Voi face o interpelare către domnul ministru Burduja ca să aflăm toate sumele pe care le plătește Poșta Română pentru angajații respectivi. Din informațiile pe care le am din interior, unul dintre angajații privilegiați ai instituției câștigă într-o lună cât câștigă un poștaș într-un an! (...) Mii de oameni îmi solicită ajutorul. Niciun politician nu se uită spre Poșta Română. Toate bunele intenții ale domnului director au o practică dezastruoasă!”, a menționat Laurențiu Gîdei.

”În noua organigramă toți profesioniștii care înțelegeau activitatea Poștei Române au fost eliminați și înlocuiți cu alții cu mandat provizoriu de 3 luni. Credeți că vor avea ideile minunate să salveze Poșta sau vor face performanță? Eu nu arunc vina pe nimeni, ci trag un semnal de alarmă! Noi, politicienii și partidele, trebuie să găsim soluții astfel încât insituția să nu fie distrusă așa cum pare acum! Nu vă vorbesc despre cheltuieli, veniturile substanțiale pe care le-au avut în ultima perioadă grație programelor guvernamentale!”, a mai zis deputatul Laurențiu Gîdei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel