Gică Popescu mai primește o lovitură odată cu condamnarea în Dosarul Transferurilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Popescu gica
Popescu gica

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi doi ani interzicerea altor drepturi în "Dosarul Transferurilor". Dacă sentinţa va fi păstrată după recurs, Popescu nu va mai putea candida pentru şefia FRF la alegerile din 2014.

Gică Popescu şi-a recunoscut vina şi a plătit impozit 400.000 de dolari, după "scandalul Florin Bratu". Din acest motiv a fost condamnat cu suspendare, dar a primit şi interzicerea altor drepturi pentru 2 ani. "Alte drepturi" înseamnă că, printre altele, nu poate candida pentru o funcție oficială în domeniul în care a fost condamnat, respectiv că nu poate ocupa postul de şef la FRF.

Gică Popescu a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că se gândeşte să candideze în 2014 la şefia FRF, o dată cu retragerea lui Mircea Sandu. Popescu a mai candidat în 2005, dar a pierdut în faţa lui Sandu.

 Condamnări pe bandă rulantă, luni, în “Dosarul Transferurilor” din fotbal. Curtea de Apel București a decis condamnarea la închisoare a celor 8 inculpaţi, dar și recuperarea a 9,5 milioane de dolari de la inculpați. Cele mai grele pedepse le-au primit impresarii Victor şi Ioan Becali, condamnaţi la 8 şi, respectiv, 7 ani de închisoare, cu executare. George Copos a primit 5 ani de închisoare cu executare, iar Mihai Stoica a primit 4 ani cu executare. De asemenea, fostul preşedinte executiv al clubului Dinamo, Cristi Borcea, a primit 7 ani de închisoare, cu executare. Au mai primit pedepse cu suspendare Gică Popescu Jean Padureanu şi Gigi Nețoiu. Deciziile pot fi atacate cu recurs.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel