Ghinea, declarații mincinoase prin care își va pune în cap toți buzoienii: A jignit un oraș întreg doar pentru că voia să se certe cu Marcel Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Mihai Răzvan Moraru, fost președinte USRPLUS Buzău, l-a pus la punct pe Cristian Ghinea după ce acesta din urmă a zis că la Buzău nu a fost nicio revoluție.

„Marcel Ciolacu este un fals revoluționar, la Buzău nu a fost nicio revoluție”, a declarat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR.

Nimic mai fals. L-a contrazis chiar fostul său coleg de partid - Mihai Răzvan Moraru, deși nu era nevoie să-l contrazică nimeni, era suficient să știe puțină istorie.

„Domnule Cristian Ghinea, ati fost la Buzău in dec ‘89? Am citit mai devreme declarațiile domnului Ghinea, in războiul politic pe care il are cu Marcel Ciolacu, pe care il acuză de faptul ca deține un certificat fals de revoluționar. Așa o fi, să meargă mai departe cu aflarea adevărului. Dar tot Domnul Ghinea spune că la Buzău nu a existat o Revoluție in 1989, că Buzăul a fost inclus prin fraudă in lista orașelor.

Dragă Domnule Ghinea, la Revoluție aveam 8 ani și locuiam in Cartierul Micro3, Mun. Buzau, la etajul 10 in A-uri. In zilele Revoluției apartamentele de la etajul nostru cu fost ciuruite de gloanțe. Blocul, încă nerenovat, are și acum urme de gloanțe la etajul 10. Am trăit câteva zile dramatice: timp de 3 zile am fost obligați să ne tărâm prin casă, pentru că erau constant focuri de armă către sau dinspre zona unde locuiam. Din 22 pana în 25 Decembrie!

Alte două zile am locuit in casă cu soldați trimiși pentru a securiza zona. Erau doar copii speriați, nu soldați! Cartierul era împânzit de taburi, pentru că dacă nu știți la Buzău a fost și este o importantă bază militară. Unele plecau spre București, altele au rămas in oraș. In Buzău au fost demonstrații ample și mulți militari, culminând cu incendierea Tribunalului. In data de 21 Decembrie muncitorii din Zona Industrială au oprit munca și au început revolta. Iar in 22 Decembrie au ocupat Palatul Comunal.

In acele zile 3 oameni din cartierul Micro3 și-au pierdut viața, împușcați in stradă! Iar în oraș peste 20! Așa că dragă Domnule Cristian Ghinea, a spune că la Buzău lumea a trăit liniștit in acele zile e o ofensă adusă tuturor celor care au fost in stradă in acele zile, tuturor familiilor îndoliate și celor care au trăit clipe de coșmar.

Dacă aveți dubii in privința anumitor revoluționari cu acte și vreți să scoateți la lumină falsul, foarte bine! Faceți asta! Dar nu jigniți un oraș întreg pentru o luptă politică! Iar ceea ce spuneți despre Buzău este total FALS! Parcă erati împotriva minciunii și a falsului! Pai atunci nu le folosiți!”, a transmis Mihai Răzvan Moraru.

USR a chemat în judecată Guvernul României pentru desecretizarea dosarului de revoluționar al președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și susține că acesta nu a participat efectiv la Revoluția anti-comunistă din 1989, potrivit unui comunicat al partidului.

Potrivit statisticilor Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), în intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au înregistrat 271 de martiri, 22-25 decembrie - 715, după 25 decembrie au fost înregistrate 113 victime, iar fără dată exactă au fost înregistrate alte 67. Astfel, Revoluţia din 1989 a avut în total 1.166 de victime în oraşele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buzău, Caransebeş, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reşiţa, Sibiu, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara.

Un număr de 47 buzoieni au murit în urmă cu 31 de ani. 25 dintre aceştia au murit pe raza judeţului Buzău, iar ceilalţi 22, în Bucureşti, Braşov, Hunedoara, Târgovişte şi Timişoara.

În municipiul Buzău, cele mai intense lupte, soldate cu decese, s-au dus în Bariera Ploieşti. Dinspre cimitirul Eroilor se trăgea intens spre unităţile militare, iar militarii au răspuns pe măsură. 

 

Iată lista martirilor buzoieni din Revoluţia Română:

Dumitru Alexandru, Pavel Androne, Vasile Antemir, Costică Apostoiu, Vasile Apostol, Valerică Bălan, Anton Baltac, Stroe Bobeş, Petru Bogdan, Diogene Burlacu, Traian Buzea, Petre Caraliu, Romeo Ciocârlan, Florica Ciortan, Alexandru Ciulin, Ion Constantin, Nicolae Cristea, Florin Cristian, Costel Dan, Costel Dascălu, Titi Dumitrache, Daniela Fercu, Iulian Florin, Dorin Hagima, Gheorghe Iacob, Traian Ilieş, Maricel Luiuz, Dorel Mănăilă, Săndel Marin, Alexandru Marinescu, Ştefan Mocanu, Mircea Munteanu, Ion Pălădoiu, Cătălin Patulea, Laurenţiu Purcherea, Viorel Samoilă, Costel Stan, Maria Tătăranu, Nicolae Tisăianu, Aurel Toader, Iulian Toader, Gheorghe Tudor, Stănică Vâlculescu, Constantin Vlad, Vasile Voican, Constantin Voinea şi Nicolae Zaharia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel